Alex Engel rent marathons voor KiKa en is daarom genomineerd voor de titel Brabander van het Jaar

22 november 2018 om 17:51
Monique Hofman en Alex Engel
Monique Hofman en Alex Engel
Alex Engel uit Tilburg rent zich de benen onder zijn lijf vandaan voor de Stichting Kinderen Kankervrij. De afgelopen twee jaar liep hij maar liefst vier keer een marathon om geld in te zamelen. In totaal haalde hij zo ruim 21.000 euro op voor KiKa.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door
Imke van de Laar

Alex Engel loopt over de hele wereld marathons om geld in te zamelen voor kinderen met kanker. Zo liep hij al in New York, Chicago, Tokyo en Berlijn. Alex vloog in mei ook nog naar Kenia. Daar rende hij de Unicef Rift Valley Marathon om geld in te zamelen voor schoon drinkwater voor schoolkinderen.  

Bekijk de video en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Monique Hofman uit Helmond is geliefd bij veel bewoners van verpleeghuis Keyserinnedael in Helmond. Vijf dagen in de week is ze daar in de keuken in de weer om een verse, warme maaltijd voor de bewoners te maken. 

Bekijk de video en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...


Andere genomineerden
Woensdag stelden we ook al twee genomineerden voor: Marja Slats uit Noordhoek en Nik van Hoogstraten uit Den Bosch.

Marja reageerde op een opmerkelijk oproep op Facebook. Dénis van Vliet uit Tilburg was dringend op zoek naar een nieuwe nier. Hij leed al jaren aan een zeldzame nierziekte. Niemand in zijn directe omgeving kon hem helpen. Maar toen was daar Marja.

Bekijk de video en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Nik van Hoogstraten komt op voor mensen met een beperking. Hij wil dat zij net zoveel kans hebben op een baan als mensen zonder beperking. Hij is zelf het levende bewijs dat het kan, want ondanks zijn hersenbeschadiging werkt hij op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Met zijn Stichting Raket wil hij andere mensen met een bespreking stimuleren om ook hun dromen waar te maken.

Bekijk de video en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Wil je ook de andere genomineerden leren kennen? Hou onze website in de gaten of kijk op tv naar een speciaal programma. Dat is deze week iedere werkdag te zien meteen na Brabant Nieuws. Ook zal iedere dag een van de genomineerden te horen zijn in het radioprogramma Afslag Zuid. 

Stemmen
Heb je een favoriet? Stemmen kan met een druk op de knop op www.omroepbrabant.nl/brabandervanhetjaar. De stembus is geopend van vrijdag 23 november 18.00 uur tot en met vrijdag 7 december 18.00 uur. Je vindt daar dan ook een overzicht van alle kandidaten. 

Tijdens een feestelijk diner in Kasteel Heeswijk maakt commissaris van de Koning Wim van de Donk bekend wie zich de Brabander van het Jaar 2018 mag noemen. Op eerste kerstdag zie je in een speciaal programma op Omroep Brabant TV wie dat is geworden. 

 

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...