Wie wordt de Brabander van het Jaar 2018?

EINDHOVEN - De Brabander van het Jaar is iemand die altijd voor anderen klaar staat. Die alles aan de kant zet om een ander te helpen of ingrijpt als iemand in nood is. Wij vroegen wie dat volgens jou zou moeten zijn. We kregen heel veel reacties en daaruit zijn tien kandidaten geselecteerd.

Van maandag 19 november tot en met vrijdag 23 november stellen we op deze site elke dag twee genomineerden aan je voor. Dat doen we ook in het radioprogramma Afslag Zuid en op tv in een apart programma dat meteen na Brabant Nieuws wordt uitgezonden.

Hart voor Minima
Vorig jaar kwamen er heel veel aanmeldingen binnen. Uiteindelijk gingen Patrick en Miranda Verkoelen uit Helmond er met de titel vandoor. Zij runnen zonder subsidie hun eigen voedselbank: Stichting Hart voor Minima. Zes dagen in de week zorgen Patrick en Miranda ervoor dat zo'n 220 gezinnen in Helmond en omgeving een goed gevulde koelkast hebben met vooral verse producten van de supermarkt en de lokale bakker. 

Tijdens een feestelijk diner op kasteel Helmond werden ze gehuldigd. Patrick en Miranda waren verbijsterd dat juist zij uit alle genomineerden gekozen werden door het publiek. Miranda: "We waren echt even stil." Zo beaamt ook Patrick. "De waardering die we nu krijgen is echt geweldig."

Stemmen
Stemmen op jouw favoriet kan op deze site. Hier komen ze alle kandidaten te staan met filmpjes waarin we laten zien waarom zij genomineerd zijn. Daarbij zit een stemknop, waarmee je je stem kan uitbrengen. De stembus is geopend van vrijdag 23 november 18.00 uur tot en met vrijdag 7 december. 

Tijdens een feestelijk diner op Kasteel Heeswijk maakt de Commissaris van de Koning bekend wie zich de Brabander van het Jaar 2018 mag noemen. Op eerste kerstdag zie je in een speciaal programma op Omroep Brabant TV wie dat is geworden.