Brabander van het Jaar 2022 - Omroep Brabant

Wie is voor jou Brabander van het Jaar 2022?

De Brabander van het Jaar is iemand die altijd vrijwillig voor anderen klaar staat. Die alles aan de kant zet om een ander te helpen of ingrijpt als iemand in nood is. Misschien ken jij zulke mensen, die wel eens extra in het zonnetje gezet mogen worden. Geef jouw held nu op!

In het zonnetje

De verkiezing 'Brabander van het Jaar' wordt door Omroep Brabant georganiseerd, waarbij we vijf genomineerden in het zonnetje zetten tijdens een speciale tv-uitzending.

Geld ophalen voor een goed doel, terwijl je zelf ernstig ziek bent. Een winkeltje runnen, waar gezinnen die weinig geld hebben gratis speelgoed mogen uitzoeken. In een verzorgingshuis gaan wonen om mensen met dementie gelukkige momenten te bezorgen. Sommige mensen cijferen zichzelf helemaal weg voor de medemens.

Ken jij zo iemand? Meld die dan nu aan! Uit alle inzendingen kiezen we vijf genomineerden. Als je iemand opgeeft, dan maak je zelf kans op een leuke prijs: toegangskaartjes voor de Efteling.

Zo geef jij jouw held op

In een paar simpele stappen geef jij iemand op voor de verkiezing. Dit moet je doen:

  1. Stuur een mail met jouw kanshebber naar: [email protected]
  2. Vermeld de naam en woonplaats van de kandidaat
  3. Leg uit waarom diegene 'Brabander van het Jaar 2022' moet worden
  4. Vergeet ook je eigen gegevens niet. We nemen contact met je op als degene die jij hebt aangemeld wordt uitgekozen.

De vijf genomineerden worden uitgenodigd in de Winter Efteling. Daar wordt ook bekend gemaakt wie zich 'Brabander van het Jaar 2022' mag noemen.

Vervolgens zie je op eerste Kerstdag de hele uitzending op televisie bij Omroep Brabant. Zet dat alvast in je agenda. Dan is het nu tijd om iemand op te geven.

Inspiratie

Vorig jaar gingen Charles Engelen en Ans van den Broek uit Deurne er met de titel vandoor. Samen runnen ze Pompidom SpeelGOED, een winkeltje waar gezinnen die weinig te besteden hebben gratis speelgoed uit mogen zoeken. Want ieder kind verdient een cadeautje vinden Charles en Ans.

Laat je inspireren door hun verhaal in de uitzending van vorig jaar. En/of lees de artikelen hieronder.

Artikelen over Brabander van het Jaar 2022