Wie is voor jou Brabander van het Jaar 2023?

De Brabander van het Jaar is iemand die altijd vrijwillig voor anderen klaar staat. Die alles aan de kant zet om een ander te helpen of ingrijpt als iemand in nood is. Misschien ken jij zulke mensen, die wel eens extra in het zonnetje gezet mogen worden. Geef jouw held nu op!

In het zonnetje

De verkiezing 'Brabander van het Jaar' wordt door Omroep Brabant georganiseerd, waarbij we vijf genomineerden in het zonnetje zetten tijdens een speciale tv-uitzending.

Geld ophalen voor een goed doel, terwijl je zelf ernstig ziek bent. Een winkeltje runnen, waar gezinnen die weinig geld hebben gratis speelgoed mogen uitzoeken. In een verzorgingshuis gaan wonen om mensen met dementie gelukkige momenten te bezorgen. Sommige mensen cijferen zichzelf helemaal weg voor de medemens.

Ken jij zo iemand? Meld die dan nu aan! Uit alle inzendingen kiezen we vijf genomineerden. Als je iemand opgeeft, dan maak je zelf kans op een leuke prijs: toegangskaartjes voor de Efteling.

Zo geef jij jouw held op

In een paar simpele stappen geef jij iemand op voor de verkiezing. Dit moet je doen:

  1. Stuur een mail met jouw kanshebber naar: [email protected]
  2. Vermeld de naam en woonplaats van de kandidaat
  3. Leg uit waarom diegene 'Brabander van het Jaar 2023' moet worden
  4. Vergeet ook je eigen gegevens niet. We nemen contact met je op als degene die jij hebt aangemeld wordt uitgekozen.

De vijf genomineerden worden uitgenodigd in de Winter Efteling. Daar wordt ook bekend gemaakt wie zich 'Brabander van het Jaar 2023' mag noemen.

Vervolgens zie je op eerste Kerstdag de hele uitzending op televisie bij Omroep Brabant. Zet dat alvast in je agenda. Dan is het nu tijd om iemand op te geven.

Sten de messenslijper

De 9-jarige Sten Janssen uit Eindhoven ging er het afgelopen jaar met de titel vandoor. Sten slijpt messen voor een goed doel, namelijk onderzoek naar de behandeling van hersenstamkanker. Zijn broer Wies is daaraan overleden.

"Ik voelde me heel verdrietig en wilde iets doen,” legt Sten uit. “Met het slijpen van messen kan ik geld inzamelen om ervoor te zorgen dat kinderen niet meer ziek hoeven te zijn."

Sten heeft al meer dan 45.000 euro opgehaald. Al dat geld gaat naar de Wies Alliance. Daarin werken wetenschappers en artsen van het Prinses Máxima Centrum, de Technische Universiteit Eindhoven en het Radboudumc samen.

"Ik hoop dat ze het goed besteden aan de zieke kindjes. En ik ga door tot alle kinderen beter zijn. Ook al ben ik tegen die tijd een opa, ik ga door."

!Laat je inspireren door Sten zijn verhaal in de uitzending van vorig jaar. En/of lees de artikelen hieronder.

Artikelen over Brabander van het Jaar 2023