Video

Einde voor De Fer in Breda: Zo sloop je een friettent in een paar minuten

21 november 2018 om 11:28
nl
Veel ontzag had de slopershamer van Stolwerk woensdagochtend niet voor friettent De Fer op het Dr. Jan Ingen Houszplein in Breda. Met een paar flinke halen werd het kot in korte tijd gevloerd.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

 

De friettent is ‘wereldberoemd’ binnen de Bredase stadsgrenzen en staat al zo’n zestig jaar op dezelfde plek. Met dezelfde eigenaar: Fer Verstrepen. Al die tijd bakt de 80-jarige eigenaar al friet, frikadellen, bamischijven en kroketten in zijn karakteristieke onderkomen. 

Wankelen
Een korte maar felle brand deed begin oktober de friettent wankelen. Sindsdien was de friettent gesloten. Het oplappen van de zaak was blijkbaar niet meer mogelijk. De brandschade is te groot. Volgens een woordvoerder van Stolwerk was de schade zo groot dat zelfs het bord aan de gevel met de naam 'De Fer' erop was verwoest. "Anders had het zeker een plaats in ons 'museum' gekregen." 

Of er op dezelfde plek een nieuwe friettent zal verrijzen, is nog niet duidelijk. Vrienden en bekenden proberen met crowdfunding geld binnen te halen voor nieuwbouw van de friettent. De actie loopt door tot het einde van het jaar.  

De gemeente Breda laat weten dat de sloop van de afgebrande friettent op initiatief van de eigenaar is gebeurd. De grond onder de friettent wordt gepacht door eigenaar Verstrepen. In de tweede week van 2019 gaan beide partijen om tafel om te kijken of ze met elkaar doorgaan of dat het contract wordt beëindigd. 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.