Ryanair-topman Michael O'Leary bedankt voor uitnodiging gesprek met Tweede Kamer

21 november 2018 om 15:35
nl
Ryanair-topman Michael O'Leary peinst er niet over om aan te schuiven bij een rondetafelgesprek met de Tweede Kamer over veiligheid en arbeidsomstandigheden in de luchtvaart. Hij vindt de overige sprekers niet deskundig genoeg en vreest dat de bijeenkomst bedoeld is als 'een niet op feiten gebaseerde publiciteitsactie tegen Ryanair'.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

Dat schrijft O'Leary in een brief aan de Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat, die de luchtvaartmaatschappij voor het gesprek had uitgenodigd.

Onterecht
Hij schrijft daarin ook dat hij het onterecht vindt dat Kamerleden hem ervan betichten dat hij zijn personeel te weinig betaalt. Beweringen over te korte rusttijden voor personeel zijn volgens hem eveneens pertinent onwaar.

Ryanair sloot onlangs zijn basis op Eindhoven Airport. Het bedrijf had het al geruime tijd aan de stok met het personeel daar, dat eiste naar Nederlandse maatstaven te worden betaald en behandeld.

Zorgen
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) had onlangs een andere topfunctionaris van Ryanair in een gesprek nog 'uitdrukkelijk aangeraden' wel naar de hoorzitting te komen zodat het bedrijf zijn visie daar zou kunnen geven, zei ze in de Tweede Kamer. Ze heeft in het gesprek ook de zorgen van Kamerleden over de arbeidsomstandigheden van het bedrijf onder de aandacht gebracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.