Verkeersveiligheid en bereikbaarheid West-Brabant aangepakt voor bijna vijf miljoen euro

21 november 2018 om 17:12
nl
De gemeenten in West-Brabant investeren volgend jaar 4,7 miljoen euro in verkeersveiligheid en de bereikbaarheid van de regio. Zo'n 2,6 miljoen euro aan subsidie komt hiervoor uit de portemonnee van de provincie. De partijen zijn dat woensdag overeengekomen.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

In totaal worden dertig projecten aangepakt. Het gaat er vooral om dat de fietsveiligheid en de bereikbaarheid van West-Brabant worden vergroot. Zo worden er onder meer rotondes aangelegd, komen er bushaltes bij, krijgen de fietspaden een upgrade en komen er lichtmasten bij.

Zuidelijk rondweg Breda
Ook gaat er geld naar de aanpak van de drukte op de zuidelijke rondweg in Breda en naar de exploitatie van de veerdiensten tussen Woudrichem en Gorinchem en Sleeuwijk en Gorinchem.

Extra aandacht komt er ook voor de zichtbaarheid van fietsers in het verkeer. Op verschillende plaatsen in West-Brabant worden fietsverlichtingsacties gehouden. Ook is er geld beschikbaar voor verkeerslessen op scholen.

Cursussen
Honderdvijftig jonge automobilisten mogen tegen een gereduceerd tarief deelnemen aan het project 'Trials' om de alertheid in het verkeer te vergroten. Daarnaast komen er in de gemeenten cursussen voor de elektrische fiets en worden er meer elektronische snelheidsborden (smileys) geplaatst.

Dit zijn alle projecten in 2019 om de bereikbaarheid in West-Brabant te verbeteren:

Gemeente Alphen-Chaam
Het aanbrengen van snelheidsremmende maatregelen op de Oude Baan in Chaam. 

Gemeente Altena
Het aanleggen van een rotonde op de provinciale weg N322 ter hoogte van de kruising met de Hoge Maasdijk tussen Giessen en Andel.

Het realiseren van bushalten bij de locatie van het nieuwe gemeentehuis Altena aan de Sportlaan in Almkerk.

Het aanleggen van een vrijliggend fietspad aan de zuidzijde van de Jachtsloot in Hank. 

Gemeente Breda
Het verbeteren van de doorstroming op de Zuidelijke Rondweg in Breda.

Het aanbrengen van verlichting voor fietsers op het Heusdenhoutsepad - Kluisstraat. Deze route ligt parallel aan de A27 en gaat van Bavel naar bedrijventerrein Minervum en de Bavelse Berg.

Gemeente Drimmelen
Het aanpassen van meerdere toegankelijke haltes aan de toegankelijkheidsrichtlijnen in de kernen van de gemeente Drimmelen.

Gemeente Etten-Leur
Het inrichten van een 30 km per uur zone in de Withofstraat, Kerkwerve en Stijn Streuvelslaan inclusief het maken van een schoolzone.

Gemeente Moerdijk
Het verbeteren van de fietsveiligheid van de schoolroute van Standdaarbuiten naar Zevenbergen door het aanbrengen van snelheidsremmende maatregelen op de Molendijk.

Het aanbrengen van verlichting bij het fietspad op de Appelaarsedijk. Dit fietspad maakt onderdeel uit van de verbindingsweg tussen de gemeente Moerdijk en de gemeente Halderberge.

Gemeente Oosterhout
Het verbeteren van de verkeersveiligheid op de kruising Weststadweg - Haasdijk ter hoogte van de carpoolplek nabij de A59.

Gemeente Roosendaal
Het verbeteren van de fietsvoorzieningen op de Strausslaan in Roosendaal.

Het verbeteren van het fietspad op de Flaneerdijk in Roosendaal.  

Gemeente Rucphen
Het attenderen van weggebruikers op een schoolomgeving door het plaatsen van schoolzonepalen bij vijf basisscholen in de gemeente Rucphen.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.