Video

Kaylee (22) ritst haar winterjas aan een boom voor een dakloze: 'Een gebaar in deze koude tijd'

22 november 2018 om 14:15
nl
Temperaturen onder nul en een gure oostenwind. Weersomstandigheden die schreeuwen om een hartverwarmende actie. De 22-jarige Kaylee van den Hout en haar moeder Els uit Tilburg trekken zich het lot van daklozen aan en besloten hun winterjas te schenken. Woensdagavond ritsten ze het kledingstuk aan een boom in een Tilburgs park, met een briefje erbij: "Beste vinder, een warm gebaar in deze koud tijd van het jaar."
Geschreven door

Els, de moeder van Kaylee, las op Facebook een post waarin een man in het buitenland opriep om jassen op te hangen voor mensen in - winterse – nood. Het initiatief kreeg al navolging, onder meer in Gouda en Groningen. En nu ook dus in Tilburg. “We vonden het ook belangrijk om een dergelijk gebaar te maken. Daar zijn er woensdagavond mee begonnen en we gaan er in de toekomst nog meer ophangen”, vertelt Kaylee van den Hout in het programma Brabants Bont. 

 

 

Warmte en liefde
Aan de twee jassen werd een kaartje gespeld met de tekst: ‘Koud hè, een warme jas voor in deze koude winterdagen. Een beetje warmte en liefde toegewenst’. Kaylee: “We positieve en hartverwarmende reactie gekregen. Maar ook tips dat het misschien beter is om de jas of te geven bij een daklozenopvang, zodat de jas niet nat wordt.” Daar is Kaylee het ook mee eens, maar: “Beide manieren zijn prima.”

De daklozenopvang heeft nog niet gereageerd op het initiatief. Het duo kreeg al wel positieve reacties van voormalige daklozen. “We willen de Brabanders wakker schudden dat er mensen zijn die ongewild op straat leven in deze koude tijd. Het zijn de kleine dingen waarmee je de wereld een klein beetje mooier kunt maken”, vindt Kaylee. 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!