Michael van Gerwen heeft geen moeite met Matthew Edgar en begint Players Championship Finals goed

23 november 2018 om 23:14
nl
Michael van Gerwen heeft zonder al te veel moeite de tweede ronde bereikt van de Players Championship Finals. De als derde geplaatste Vlijmenaar won in de openingsronde met 6-1 van Matthew Edgar.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

'Mighty Mike' veroverde de eerste leg bijna met een indrukwekkende finish. Na twee keer bullseye miste hij een 132-finish op dubbel zestien. Maar in de volgende beurt was het alsnog raak. Daarmee had Van Gerwen direct de eerste break te pakken. De nummer één van de wereld wist zijn eigen leg vervolgens te houden, waardoor hij op 2-0 kwam.

Edgar kwam terug tot 2-1, maar daarna liep 'MVG' verder weg van de Engelsman. De vierde leg pakte Van Gerwen met een fraaie finish: hij gooide 100 uit met twee keer dubbel twintig.

Wachten op privacy instellingen...

In de daaropvolgende leg drukt Van Gerwen even het gaspedaal in, met een 174- en een 177-score achter elkaar. Met zijn tiende pijl gooide hij vervolgens dubbel zestien uit, waardoor hij met een 10-darter die leg op zijn naam schreef en zo met een 4-1 voorsprong de kleedkamer op mocht zoeken voor een korte break.

Na de pauze stonden de twee darters een paar minuten op het podium en toen was het klaar. Van Gerwen won zijn eigen leg en sloot de wedstrijd vervolgens af met een break. In totaal duurde de wedstrijd, met pauze meegerekend, vijftien minuten.

Wachten op privacy instellingen...

Na afloop van de wedstrijd gaf Van Gerwen aan dat het begin niet heel goed was en dat er zeker nog meer in de tank zit. "Ik moet zorgen dat ik sterker word. Het is een goede prestatie in de eerste ronde, maar het moet beter. Het zal een druk en zwaar weekend worden, fouten zijn niet toegestaan. Hopelijk maak ik die fouten ook niet", zei hij tegenover ITV.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.