'Alle lieve kaartjes en bloemen doen mij erg goed', mishandelde bejaarde vrouw (85) blij met steun

24 november 2018 om 16:15
nl
“Alle lieve kaartjes, berichtjes en bloemen die ik heb ontvangen doen mij erg goed”, laat de bejaarde vrouw weten. Vorige week zaterdag was ze het slachtoffer van een mislukte straatroof in Eindhoven. Afgelopen week hebben honderden mensen haar beterschapskaarten gestuurd. “Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor het medeleven. Dit draagt echt bij aan mijn herstel.”
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

Vorige week zaterdagavond kwam ze te voet terug van haar kaartclub, toen een onbekende man op het Cassandraplein plotseling haar  overmeesterde. Ze raakte flink gewond aan haar hoofd omdat de dader haar meerdere keren schopte. Het zou hem te doen zijn geweest om haar handtasje.  

Nettie Minten uit Lierop las over het de overval en kwam vervolgens met het idee het slachtoffer een hart onder de riem te steken door het massaal opsturen van beterschapskaarten. Op de redactie van Omroep Brabant kwamen maar liefst 650 lieve briefjes binnen.

Zaterdag zijn de kaartjes door de politie afgegeven bij het slachtoffer thuis. De woonkamer van de vrouw is nu gevuld met heel veel bloemstukken en honderden kaartjes. De politie zegt dat het fysiek een stuk beter gaat met mevrouw. “Mentaal heeft ze natuurlijk wel een harde klap gehad, maar naar omstandigheden gaat het goed”, zegt politiewoordvoerder Bart Vaessen. 

Wachten op privacy instellingen...

Dader nog steeds spoorloos
Het onderzoek naar de dader van de mislukte straatroof is nog steeds in volle gang. Op dit moment worden camerabeelden bekeken van bewoners in de buurt van de overval. Tot nu toe kwamen er geen bruikbare binnen bij de politie. De 85-jarige vrouw hoopt natuurlijk ook dat de dader snel wordt opgepakt. 

Heb jij iets gezien?
De politie roept iedereen die meer weet om te bellen naar 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!