'Afschuwelijk dat er zulke nare mensen bestaan', honderden kaartjes voor mishandelde vrouw

22 november 2018 om 08:50
nl
Bakken zo groot als een kratje bier vol met beterschapskaarten in alle soorten, maten en kleuren. Allemaal zijn ze voor de zwaar mishandelde vrouw (85) die afgelopen zaterdagavond slachtoffer werd van een mislukte straatroof.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

‘Heel erg veel sterkte en een spoedig herstel’, ‘Wij denken aan u’, en ‘Een steuntje in de rug’ staat er op de kaartjes geschreven. Deze kaartjes kwamen binnen dankzij het initiatief van Nettie Minten uit Lierop. Zij riep maandag iedereen op het slachtoffer kaartjes te sturen om haar een hart onder de riem te steken. "Het is verschrikkelijk dat ze dit op deze leeftijd mee moet maken. Hopelijk kunnen we door deze kaartjes haar pijn en verdriet verzachten", zegt ze.

Het slachtoffer raakte afgelopen zaterdagavond zwaargewond bij een mislukte straatroof op het Cassandraplein in haar woonplaats. De dader heeft niks buitgemaakt, maar de vrouw wel zwaar toegetakeld achtergelaten op straat.

Dag één: 260 kaartjes
Woensdag kwamen de eerste kaartjes binnen, en maar liefst 260 mensen hebben haar inmiddels al geschreven. "Ik hoorde dat er vandaag 260 kaarten zijn binnengekomen en ik vind het een prachtig gebaar. Geweldig dat mensen zo meeleven", reageert Nettie Minten. 

Wachten op privacy instellingen...

De zware mishandeling maakt zichtbaar veel los bij de mensen. Zo schreef Arianne op haar kaartje: “Ik vind het afschuwelijk dat er zulke nare mensen bestaan die dit anderen aan kunnen doen”, en liet Monique op haar kaartje weten: “Niet iedereen is slecht. Daarom willen we u massaal laten weten dat we aan u denken”.

Dag twee: 259 kaartjes
Donderdag is er opnieuw een bak binnengekomen met 259 kaartjes. De initiatiefneemster hoopte dat er meer dan 500 kaarten binnen zouden komen. Dat is nu gelukt, want de teller staat op 519 kaartjes op de tweede dag. 

Wachten op privacy instellingen...

Ook een kaartje sturen?
Na overleg met de politie zal Omroep Brabant ervoor zorgen dat de kaartjes bij het slachtoffer worden afgeleverd. Mensen die ook een kaartje of boodschap willen sturen, kunnen dat doen via: 

Omroep Brabant ovv 'Steuntje in de rug'
Postbus 108
5600 AC Eindhoven

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.