Vader redt met voorbijgangers bewusteloze zoon (47) uit brandende woonboerderij

25 november 2018 om 11:49
nl
De man die zondagochtend vroeg gewond raakte bij de brand in een woonboerderij aan het Eind in Riethoven is de 47-jarige zoon van het oudere echtpaar dat er al vijftig jaar woonde. De man logeerde bij zijn ouders. In eerste instantie kwam hij samen met zijn ouders veilig het huis uit. Maar de zoon ging terug het huis in. Deze actie werd hem bijna fataal.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Dit vertelt Niels Brom, de broer van het slachtoffer, zondagochtend tegen onze verslaggever die in Riethoven is. Zijn broer ging terug het huis in, waarschijnlijk om te kijken of hij nog wat kon redden. Dit op het moment dat zijn vader probeerde het vuur nog te lijf te gaan met een tuinslang. Hij kwam er volgens zijn zoon al snel achter dat dit totaal geen zin had. 

Toen zijn zoon niet terugkwam, ging ook de vader terug naar binnen. Daar struikelde hij vrijwel meteen over zijn zoon die buiten bewustzijn was. 

Samen met een buurman, varkensboer Hans van Dommelen, die inmiddels ook naar de boerderij was gekomen en een vrouw die haar hond aan het uitlaten was, wist hij hem uiteindelijk naar buiten te slepen. Daar kwam hij meteen weer bij.

Begon hard te roepen
Varkensboer Van Dommelen was al sinds zes uur aan het werk op zijn bedrijf. Op een gegeven moment rook hij iets en al snel zag hij dat er brand was bij zijn  overburen. Toen hij bij de woonboerderij kwam, klapten de ramen eruit. Hij begon hard te roepen omdat hij dacht dat er nog mensen binnen waren. 

Al snel kwam hij het oudere echtpaar tegen, maar hun zoon bleek dus nog binnen. Zijn vader kreeg hem alleen niet naar buiten. Met de hulp van de overbuurman en de vrouw die haar hond aan het uitlaten was, lukte dit wel. Volgens de redders net op tijd.  

Buiten levensgevaar op IC
Volgens zijn broer ligt de man op de intensive care van het ziekenhuis. Hij heeft veel rook en ook roetdeeltjes ingeademd. Dit leverde ademhalingsproblemen op, maar van levensgevaar is volgens zijn broer geen sprake.  

Wachten op privacy instellingen...

 

De vader werd zondagochtend vroeg rond zeven uur wakker toen hij iets hoorde vallen. Toen hij de slaapkamerdeur opendeed om te kijken wat er aan de hand was, kwam er rook binnen. Hij waarschuwde direct zijn vrouw en zoon. En met zijn drieën stonden ze in eerste instantie veilig buiten.

De woonboerderij wordt aan het eind van de ochtend helemaal platgegooid. Het pand moest volgens de brandweer door de brand sowieso als verloren worden beschouwd. Maar ook dreigde de woonboerderij in te storten.

Wachten op privacy instellingen...

De hulp van de vrouw, Christel Renders, die haar hond aan het uitlaten was, hield overigens niet op bij het uit het huis halen van het slachtoffer. Christel is namelijk brandweervrouw. Toen ze zeker wist dat het slachtoffer veilig was, trok ze dan ook haar pak aan om mee helpen met blussen. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!