‘Alles is weg’: bewoners van sluitende camping staat het huilen nader dan het lachen - Omroep Brabant

‘Alles is weg’: bewoners van sluitende camping staat het huilen nader dan het lachen

26 november 2018 om 14:29
Camping De Zwarte Bergen
Camping De Zwarte Bergen
Dat het niet goed ging met de camping, dat zagen ze zelf ook, aldus de bewoners van camping De Zwarte Bergen in Luyksgestel. Maar dat het echt opeens afgelopen was, kwam als donderslag bij heldere hemel. Sommige bewoners waren zelfs bezig met het opknappen van hun plekje en dachten dat het park er onder de nieuwe eigenaar juist op vooruit zou gaan.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Zondag werden de mensen met een stacaravan bijgepraat door de nieuwe eigenaar. Ze moeten vertrekken. De contracten voor de standplaatsen voor stacaravans, die steeds met een jaar worden verlengd, worden per 31 december opgezegd. Vervolgens hebben de eigenaren van de stacaravans anderhalf jaar de tijd om een nieuwe plek te zoeken.

‘Enorm teleurgesteld’
“Ik dacht dat ze gingen vertellen dat de camping zou worden opgeknapt”, zegt Paul Berlo. Hij verblijft al enkele maanden door omstandigheden op de camping. Berlo heeft een stacaravan gekocht en die zelf opgeknapt in de overtuiging dat hij voor langere termijn in de stacaravan kon blijven wonen. 

“Ik ben enorm teleurgesteld. Het is een prachtige camping. Heel veel mensen hebben veel werk van hun plekje gemaakt.” 

Het echtpaar Floris en Corry Galjaard staat het huilen nader dan het lachen. Corry: “Ik heb de hele nacht wakker gelegen.” Ze staan hier al veertig jaar, vult Floris aan. “Wat moeten we nou? We kunnen die caravan hier wel wegtrekken, maar dan moet ik op mijn tachtigste ergens helemaal opnieuw beginnen. Daar heb ik geen zin in.” 

‘Mijn hart gaat kapot’
Tonnie van Lierop staat pas ruim een jaar op de camping. Hij kocht een nieuwe caravan en legde zijn staanplaats helemaal opnieuw aan. “Ik heb hier zestigduizend euro in geïnvesteerd. Ik heb alles zelf opgeknapt”, zegt de gepensioneerde Eindhovenaar. “Het was de bedoeling dat wij hier op onze oude dag een buitenhuisje hadden.“ 

“Dat is nu allemaal weg”, legt Tonnie uit. “Ik ben teleurgesteld, maar niet boos. Als ik emotioneel word dan gaat mijn hart kapot, en dat wil ik niet.” 

Terwijl Tonnie zijn verhaal doet komt een leverancier zijn nieuw bestelde hekwerk brengen voor rondom de caravan. De leverancier was zo aardig om na het verhaal van Ronny de hekken maar mee terug te nemen. Een klein lichtpuntje op deze voor de bewoners van de Zwarte Bergen zo’n zwarte dag. 

De Zwarte Bergen
De camping is verkocht aan een nieuwe eigenaar en deze zal het park niet voortzetten als een plek voor stacaravans. Dit betekent dat de 291 standplaatshouders die er een stacaravan hebben en er vaak al decennialang staan, een nieuwe plek moeten zoeken. Voor de 31 eigenaren van een vakantiewoning op de camping verandert er in principe niets.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...