Goed én slecht nieuws voor PSV: Barça zonder Suárez maar mét Messi naar Eindhoven

26 november 2018 om 15:58
nl
Barcelona reist dinsdag met een sterke selectie naar Eindhoven voor het Champions League-duel met PSV van woensdag. Aanvaller Luis Suárez ontbreekt, maar sterspeler Lionel Messi is wél van de partij.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

Suárez, in het verleden als speler van Ajax al regelmatig een plaaggeest voor PSV, kampt met een pijnlijke rechterknie en blijft zodoende achter in Barcelona. Ook Jasper Cillessen maakt geen deel uit van de selectie: de doelman van Oranje kampt met een lichte spierblessure in zijn rechterbeen.

Nog meer blessureleed
Eerder al werd bekend dat Barcelona mogelijk de rest van het seizoen niet kan beschikken over Rafinha. De middenvelder heeft een kruisband in de linkerknie gescheurd. Sergi Roberto heeft een blessure aan een hamstring en staat waarschijnlijk een maand aan de kant.

Gretige Messi
Een uitverkocht Philips Stadion kan zich dus voorbereiden op de komst van Messi, die voor het eerst een wedstrijd op Brabantse bodem kan spelen. De Argentijnse geweldenaar heeft een uitstekend rapport tegen Nederlandse clubs: in vier wedstrijden tegen Ajax (drie) en PSV (één) was hij al goed voor negen (!) doelpunten.

In de eerste ontmoeting met PSV, op 18 september in Camp Nou, was Messi als vanouds onnavolgbaar en nam hij drie van de de vier doelpunten van Barcelona voor zijn rekening. De Catalanen zegevierden toen met 4-0.

Selectie
De volledige wedstrijdselectie van Barcelona voor het duel met PSV ziet er als volgt uit: Ter Stegen, Iñaki Peña, Jokin, Semedo, Piqué, Rakitic, Busquets, Denis Suárez, Coutinho, Messi, Dembélé, Malcom, Lenglet, Jordi Alba, Munir, Vidal, Umtiti, Aleñá, Miranda, Riqui Puig en Chumi.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.