Fietsers krijgen groen licht in verkeersplannen Noordoost-Brabant

27 november 2018 om 14:33
nl
Het moet volgend jaar in Noordoost-Brabant vooral voor fietsers veiliger worden. De gemeenten in deze regio gaan fors investeren in fietsvoorzieningen. Ook het openbaar vervoer en de doorstroming van het verkeer krijgen een impuls. De provincie draagt in totaal 3,9 miljoen bij.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Onlangs werd al bekend dat de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid in West-Brabant voor bijna vijf miljoen euro wordt aangepakt.

LEES OOK: Verkeersveiligheid en bereikbaarheid West-Brabant aangepakt voor bijna vijf miljoen euro
'Leefbaarheid verbeteren'
Tot de projecten in het noordoosten van de provincie behoren maatregelen van de gemeenten Den Bosch en Heusden om het  fietsgebruik te stimuleren. Andere zetten juist in op het thema zichtbaarheid. Zo wordt in Cuijk een zogeheten Solar-Safetysysteem ingevoerd, dat onder anderen schoolgaande fietsers op het belang van een goed werkende verlichting moet wijzen. De verplaatsbare installatie gaat werken op zonne-energie werkt met lichtgevende kasten met daarop de tekst 'Ik val op!'

Ook projecten in Den Bosch
De gemeente Den Bosch wil op haar beurt de leefbaarheid in de buurt van scholen gaan verbeteren door het project ‘Prettig verkeer rondom scholen'. Verder komen er in diverse gemeenten fietsstraten en fietspaden en wordt onderzocht of de fietsverbinding op de Maasbrug bij Oeffelt kan worden verbreed.

Op het gebied van openbaar vervoer gaat de gemeente Sint Anthonis aan de slag met het toegankelijk maken bushaltes. De gemeente Den Bosch heeft verder hoge verwachtingen van een Living Lab. Met deze vernieuwende aanpak wil ze de verkeersoverlast op en in de buurt van de Magistratenlaan, bij het Paleiskwartier, oplossen.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.