Video

Leerling van school gestuurd na pesten van leraren op Instagram

30 november 2018 om 12:46
nl
Het Frits Philips lyceum heeft een leerling van school gestuurd naar aanleiding van een 'meme-account' op Instagram. Dat bevestigt rector Wiel Sporken van de Eindhovense school vrijdagmorgen. Op het account stonden bewerkte foto's van leraren van de middelbare school, sommigen werden daarbij belachelijk gemaakt.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Memes zijn foto's of heel korte video's die vaak gaan over herkenbare situaties of grappen bevatten. Dit meme-account ging over schoolzaken zoals toetsen of huiswerk. Maar er werden dus ook leraren te kakken gezet. De foto's zijn inmiddels verwijderd.

Wachten op privacy instellingen...

Schorsing voor een dag
Naast het van school sturen van een jongen is een aantal leerlingen door de school een dag geschorst.

De maatregel van de school is opvallend, omdat de rector eerder nog tegen Omroep Brabant zei dat de leerlingen die achter het account zaten geen zware straf zouden krijgen. Maar de rector stelt dat de betreffende leerling in gesprekken geen spijt betuigde.

 

 

Hakenkruizen op hoofden
"Maar het waren wel erge memes", beaamt een leerling van de school. "Docenten en conciërges werden belachelijk gemaakt, bijvoorbeeld met hakenkruizen op hun hoofden, dat soort dingen." Een meisje vult aan: "Als een leraar op het account bijvoorbeeld walvis werd genoemd, gingen steeds meer leerlingen die docent ook in het echt zo noemen. Het begon rustig, maar het werd steeds erger." 

Wachten op privacy instellingen...

Een andere jongen vindt de ophef 'een beetje overdreven'. "Er was niets mee bedoeld", meent hij. "Het ging om foto's met tekstjes erbij. Niet heel erg. Het was niet zo dat er leraren werden uitgescholden." 

"Op het account werden leraren geroast", vult een andere jongen aan. "Vanwege hun haar, kledingstijl of gedrag. Of hun hoofd werd op een foto van Hitler geplaatst." 

'Als grapje bedoeld'
"Die memes zijn als grapje bedoeld", legt een meisje uit. "Leerlingen vinden dit gewoon grappig. Docenten moeten daar ook de humor van inzien. Misschien hebben zij andere humor?" Ze had een paar weken corvee voldoende straf gevonden voor de jongen in kwestie. "Van school sturen is echt overdreven." 

Ze noemt de van school gestuurde knul een 'rustige jongen'. "Ook tijdens de lessen. Hij zei bijna niks, zat altijd achterin. Tijdens de pauze zag ik hem ook nooit. Het is niet zo'n druk type." 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.