Patricia Paay concludeert tijdens sekspoppenrechtszaak: 'Johan Vlemmix is gek'

30 november 2018 om 15:31
Patricia Paay staat samen met haar advocaat de media te woord (Foto: René van Hoof)
Patricia Paay staat samen met haar advocaat de media te woord (Foto: René van Hoof)
Of Patricia Paay een duet wil zingen met Johan Vlemmix? "Nou dat gaat nooit gebeuren! Johan Vlemmix is gek. Hoe komt 'ie erop", zegt Patricia Paay. Ze is nog steeds boos op de Eindhovenaar die sexpoppen van de diva op de markt wilde brengen. Vrijdag stonden de twee lijnrecht tegenover elkaar bij de rechtbank in Den Bosch. Een poging om de zaak onderling te schikken bleek kansloos.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Zangeres Patricia Paay voelt zich in haar eer aangetast. "Hij heeft een grens overschreden, mij steeds lastig gevallen. Hij wilde een pop van mij maken waar mannen sex mee kunnen hebben. Een pop die ook nog warm wordt en kan plassen." Paay grinnikt er tijdens het interview met onze verslaggever weliswaar een klein beetje om, maar vindt het eigenlijk toch alles behalve een lolletje. De showbizz diva is wel wat gewend als het  om schandalen gaat, maar dit gaat over haar grens. 

Haar juridisch adviseur Weermeijer: "Ze wordt met een ordinaire sekspop vergeleken, terwijl deze vrouw vijftig jaar in het vak zit. De grens is overschreden." 

 

 

 

 

Wachten op privacy instellingen...

Tot een schikking tussen de twee kwam het vrijdag duidelijk niet. De rechter bepaalt op 16 januari wat voor schadevergoeding Vlemmix aan Paay moet betalen. Ze wil 15-duizend euro van de Eindhovenaar. 

Duet
Johan Vlemmix is zich van geen kwaad bewust. Hij zegt een groot fan te zijn van Paay en wilde daarom poppen van haar laten maken in China. "Toen de media vroegen of je ook sex kan hebben met die pop zei ik ja dat kan." Overigens zijn de poppen nooit gemaakt. Vlemmix  bood voor de rechtbank excuses aan. Hij zou graag een duet zingen met Paay: "Ik kan misschien wel niet goed zingen, maar had wel ooit een nummer 1-hit."

Vlemmix wil maximaal 500 euro aan Paay betalen. "Daar kan ze dan een weekendje van naar Parijs."  Als de rechtbank in haar vonnis met een hoger bedrag komt, dan laat Vlemmix het er niet bij zitten en gaat in hoger beroep. 

Smaad
Een week later, op 5 december, laat Vlemmix weten dat hij aangifte heeft gedaan tegen de zangeres wegens smaad, laster en belediging. Ook gaat hij civiel-rechterlijk een procedure aanspannen. "Ze heeft me gek, gestoord en stalker genoemd. Nou mogen mensen me best gek noemen, maar Paay gaat gewoon te ver. Ik heb hier zakelijk last van."

Wachten op privacy instellingen...