Video

Grote brand verwoest gebouw Prodrive, pand op industrieterrein in Son deels ingestort

1 december 2018 om 16:59
nl
Een gebouw van het bedrijf Prodrive op industrieterrein Ekkersrijt in Son is zaterdagochtend verwoest door een grote brand. Metershoge vlammen sloegen uit het dak en er kwam veel rook vrij. Omwonenden kregen het advies ramen en deuren gesloten te houden en ventilatieroosters dicht te doen. Er zijn vooralsnog geen schadelijke stoffen gemeten. De rookontwikkeling nam in de loop van de ochtend af. Om 14.00 uur wordt er nog wel geblust.
Geschreven door

Het gebouw dat getroffen is, is een kantoorpand waar deels ook productiewerk wordt verricht. Een deel van de productie is verhuisd naar andere panden, maar de schade is aanzienlijk en zal in de miljoenen euro's lopen. Er staan servers van Prodrive in het getroffen pand en er liggen onderdelen opgeslagen die voor de productie gebruikt worden. Het gebouw is aan de achterkant gedeeltelijk ingestort.

Het pand waar het vuur vooral huis hield, ligt pal achter het hoofdgebouw van Prodrive. Dat hoofdgebouw - waar het vuur ook even naar oversloeg maar dat snel onder controle was - ligt tegenover Omroep Brabant.

Explosie gehoord
Rond vier uur in de ochtend is de brand ontstaan. De vlammen waren toen van ver te zien. "Er is een explosie gehoord, maar of die de brand ook veroorzaakt heeft, onderzoeken we", vertelt een politiewoordvoerster.

De gevel van het bedrijf ligt op straat, waarschijnlijk door die explosie. Kozijnen en ruiten van de tweede en derde verdieping liggen aan de overkant van de straat. 

NL-Alert
De brandweer stuurde zaterdagochtend vroeg een NL-alert voor de regio Son en Breugel om mensen te waarschuwen. Er werden 120 brandweermannen ingezet om het vuur te blussen. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

Rond acht uur zaterdagochtend sloegen de vlammen niet meer uit het gebouw, maar woedde het vuur nog wel volop aan de binnenkant. 

Omdat meer explosies niet konden worden uitgesloten, kon de brandweer het pand niet binnen en werd van buiten naar binnen geblust. Er waren geen mensen in het gebouw. Er zijn geen gewonden gevallen.

Instortingsgevaar
Volgens de politiewoordvoerster is de brandweer 'nog zeker een aantal uren bezig' met het bestrijden van de brand.

Industrieterrein afgezet
Industrieterrein Ekkersrijt werd deels afgezet door de politie, vanwege de rook die vrijkwam. Alleen het gebied rond de IKEA was te bereiken.  rond half vier in de middag was het grootste gedeelte van Ekkersrijt weer toegankelijk. "Vrijdagnacht en in de vroege zaterdagochtend hadden we veel last van de rook, maar rond negen uur was de overlast al een stuk minder. Toch vragen we mensen die niet echt hier hoeven te zijn om het bedrijventerrein te mijden", benadrukt de politiewoordvoerster.

Technologiebedrijf
Prodrive Technologies is een technologiebedrijf met meerdere loodsen en kantoorpanden op het industrieterrein. Het bedrijf produceert vooral elektronica. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!