Brand Prodrive zorgt voor klein leed bij de buurman: Sinterklaasviering bij Neways afgelast

1 december 2018 om 14:48
nl
De brand zaterdagochtend bij het technologiebedrijf Prodrive heeft ook de omliggende bedrijven op Ekkersrijt geraakt. De buur van Prodrive, het bedrijf Neways, is flink geschrokken van het nieuws over de brand bij hun achterbuurman. Neways had zaterdag eigenlijk een Sinterklaasviering voor het personeel, maar dat heeft het bedrijf gecanceld. Hetzelfde geldt voor buurman Bakker Magnetics.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

“Ons personeel zou met kinderen komen kijken naar de Sint, maar vanochtend hebben wij besloten de Sinterklaasviering niet door te laten gaan. De brand is een verschrikkelijke situatie dus iedereen heeft er begrip voor dat het is afgelast”, zegt Adrie van Bragt, COO van Neways.

Neways is een Nederlandse onderneming die elektronische schakelingen ontwerpt en produceert. Het bedrijf heeft op het industrieterrein waar de brand woedde, twee panden die aan verschillende gebouwen van Prodrive grenzen. 

Brand bij Neways
“Als er dichtbij zo’n brand uitbreekt, ben je natuurlijk altijd bang voor wat daar allemaal gebeurt”, zegt Van Bragt. Een paar jaar geleden stond een vestiging van Neways in Duitsland  in brand. “Dit wens je niemand toe. Het is verschrikkelijk voor het bedrijf en de mensen die er werken. Een nieuwe Sinterklaasviering plannen, heeft nu geen prioriteit voor ons”, aldus Van Bragt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.