Werd vlak voor de brand een alarm bij Prodrive genegeerd?

2 december 2018 om 09:12
nl
Er doen geruchten de ronde dat voorafgaand aan de verwoestende brand bij Prodrive drie maal het alarm is afgegaan maar dat daar niet op is gereageerd door het beveiligingsbedrijf. Verschillende bronnen bij de brandweer en Prodrive laten dat aan Omroep Brabant weten. De geruchten zijn ook bij Prodrive bekend. De brand brak zaterdagochtend rond 4 uur uit bij het hightechbedrijf op Ekkersrijt en heeft voor miljoenen schade aangericht. De brand is inmiddels onder controle.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Woordvoerder van Prodrive Karel van Gerven zegt op de hoogte te zijn van de geruchten over een gemist alarm. "Die heb ik inderdaad ook gehoord, maar ik ga daar nu verder niets over zeggen. De experts zijn de boel aan het bekijken en bezig met hun onderzoek. En daar zullen ze ook dit in meenemen."

Geen brandalarm
De brandweer heeft laten weten dat het niet het brandalarm kan zijn geweest, want dat is helemaal niet afgegaan. Dus: óf er een alarm is afgegaan en welk alarm dat dan is geweest, blijft voor nu gissen. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de beveiliging bij Prodrive, (en de andere gebouwen op Ekkersrijt) was zaterdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Redden wat we redden kunnen
Wat betreft de medewerkers van Prodrive meldt van Gerven het volgende. "We hebben onze medewerkers vandaag een aantal keren geïnformeerd over de stand van zaken. Over hoe we redden wat we redden kunnen en hoe snel we denken weer te kunnen opstarten. Dat doen we zondag ook weer. We kunnen dan denk ik ook vertellen of mensen maandag aan het werk kunnen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.