'Als jij zegt dat je Peter Netten hebt vermoord, krijg je 1,5 miljoen euro'

OSS - De 23-jarige man Ossenaar die claimde dat hij in juni drugscrimineel Peter Netten had doodgeschoten, is volgens justitie onschuldig. Hij had zich bij de politie gemeld omdat hij daar anderhalf miljoen euro voor zou krijgen, aldus justitie. De officier van justitie zegt dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat hij de schuld op zich heeft genomen terwijl iemand anders de fatale schoten heeft gelost.

De man, Kaan D. wordt dinsdagochtend na een half jaar voorarrest vrijgelaten, zo heeft de rechter besloten. De politie zou ook weten wie het geld had betaald, zo werd duidelijk bij de tweede tussentijdse zitting. 

Woonwagenkamp
Netten werd op 4 juni doodgeschoten op het plaatselijke woonwagenkamp. Een paar dagen later meldde Kaan D. uit Oss zich op het bureau. Hij zat sindsdien vast. Justitie hield er altijd al rekening mee dat hij niet de schutter was, maar iemand beschermde.

Namen
De politie beschikt over namen van mogelijke betrokkenen maar voor zover bekend is tot dusver niemand anders aangehouden.

Peter Netten werd eerder dit jaar nog veroordeeld vanwege betrokkenheid bij de handel in hennep. Of de moord ook iets met criminaliteit te maken heeft, is onzeker. In het strafdossier staan verklaringen dat er na een feestje een ordinaire ruzie was ontstaan.

 

Meer over dit onderwerp:
PETER NETTEN MOORDEN OSS