Nu al lampjes of ballen? Dat kost je 173 euro! Ook vroege versierders in Halderberge krijgen brief

4 december 2018 om 11:59
nl
Een kerstboom in de woonkamer, een rendier in de tuin of een snoer met lichtjes aan de rand van het dak. Het bezorgt de echte kerstliefhebber direct een warm gevoel. Maar is dat gevoel ook 173 euro waard? Zo hoog is de boete die inwoners van Halderberge riskeren met het aanbrengen van kerstversiering voor 6 december, zo staat in een 'gemeentelijk schrijven'.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen-Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen-Oerlemans

Een soortgelijke brief dook vorige week ook op in Tilburg en die bleek hartstikke nep. In Halderberge is dat niet anders. De gemeente: "Ontvangt u deze brief? Snel verscheuren dan! Hij is niet van ons afkomstig." 

Wachten op privacy instellingen...

"Tijdens een inspectieronde door uw wijk heeft ons team Toezicht& Handhaving geconstateerd dat u één of meerdere kerst-gerelateerde versieringen heeft aangebracht in of om uw woning." Zo begint de brief die in Halderberge opdook en gedateerd is op 2 december. 

De strekking van de rest van het schrijven: het is verboden je huis in kerstsferen te brengen nu Sinterklaas nog in het land is. Heb je de boel nog niet opgeruimd als nogmaals wordt gecontroleerd, dan krijg je een fikse boete. 

In Tilburg zorgde een soortgelijke brief er vorige week voor dat vroege versierders zich spontaan een kerstmuts schrokken. Maar de 'illegale' versiering hoefde niet terug de zolder op, want de gemeente Tilburg bleek niet de afzender van de brief. Een Facebookbericht waarin de gemeente dat meldde, leidde tot opgeluchte reacties. 

Wachten op privacy instellingen...

In Halderberge werd de brief ondertekend door wethouder Noorderling. Maar die bestaat niet. Wie wel achter het versturen van de brieven zit, is niet bekend. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.