Michael van Gerwen noemt zichzelf lakser dan eerst: ‘Het is natuurlijk lang heel gemakkelijk gegaan’

5 december 2018 om 12:17
Michael van Gerwen (foto: VI Images).
Michael van Gerwen (foto: VI Images).
Over precies tien dagen zal Michael van Gerwen beginnen aan het WK Darts 2019. De darter uit Vlijmen won dit jaar tot dusverre negentien toernooien, maar hij kreeg meer kritiek dan ooit. “Het is logisch dat je kritiek krijgt als je eerst alles wint en nu net wat minder.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Het is alweer een tijdje geleden dat Van Gerwen een televisietoernooi wist te winnen. Begin oktober won ‘Mighty Mike’ de World Grand Prix nog, maar daarna wist hij achtereenvolgens de European Championship, World Series Of Darts Finals, Grand Slam Of Darts en de Players Championship Finals telkens niet als winnaar van het podium te stappen. 

“Natuurlijk heb ik op dit moment minder zelfvertrouwen als eerst”, vertelde Van Gerwen afgelopen maandag tijdens een speciaal persmoment in zijn stamkroeg. “Het niveau van de tegenstanders wordt steeds hoger. Ik moet scherp zijn. Nu moet ik er harder aan trekken dan eerst.” Van Gerwen noemt zichzelf 'lakser dan eerst'. "Dat mag natuurlijk niet, maar het is een lange tijd wel heel gemakkelijk gegaan. Ik voel me nu ook goed, die laatste procentjes moeten er alleen nog bij."

Michael van Gerwen laat vrouw en dochter thuis tijdens WK Darts: "Ik ben daar om mijn werk te doen.”

Dubbels
Het niveau van Van Gerwen is vaak nog altijd ongeëvenaard, maar ‘Mighty Mike’ laat het de laatste tijd vaker afweten op de dubbels. Hij kan er zelf nog wel mee lachen in Darts Inside. “Ik kijk niet naar het WK als ik tussendoor thuis ben. Misschien dat ik de wedstrijden van Vincent van der Voort en Raymond van Barneveld wel ga kijken. Ik kijk niet naar m’n komende tegenstander. Ik hoor van m’n management wel wat ik moet doen.” Als presentator Jacques Nieuwlaat dan zegt dat hij zoveel mogelijk 180’ers moet gooien, schiet Van Gerwen in de lach. “Die 180’ers gooien lukt me nog wel, maar die dubbels…”

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Familie
Tijdens het belangrijkste toernooi van het jaar zal Van Gerwen pendelen tussen zijn huis in Vlijmen en Alexandra Palace. Zijn vrouw en dochter zullen niet afreizen naar Londen. “Dat heeft weinig nut”, zegt Van Gerwen daar zelf over. “Mijn dochtertje ligt om acht uur op bed en daardoor zou mijn vrouw op de hotelkamer moeten blijven. En wat nou als ‘die kleine’ ’s nachts ziek wordt? Dat moet je niet willen tijdens het belangrijkste toernooi van het jaar. Ik ben daar om mijn werk te doen.” 

Volgende week blikt Michael van Gerwen in een uitgebreid interview met Omroep Brabant terug op het afgelopen jaar en vooruit op het WK Darts. 

Wachten op privacy instellingen...