Video

Compleet gezin van 15-jarige Noor ondergedoken na Project X-ophef in Katwijk

6 december 2018 om 13:44
nl
Na de 15-jarige Noor uit Katwijk is nu ook haar hele gezin ondergedoken. Het meisje nodigde haar vrienden via Snapchat uit voor haar verjaardagsfeestje, maar die uitnodiging werd openbaar op andere social media gezet. Daarop werd massaal gereageerd, waardoor er vrijdag mogelijk massaal baldadige jongeren naar het dorp bij Cuijk komen voor een zogenaamd 'Project X-feest'.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

Een buurman van het getroffen gezin vindt de situatie triest. “Voor dat 15-jarige kind moet het vreselijk zijn. Na morgen is het voor dat meisje nog niet over. En dat het hele gezin uit het dorp moet vluchten is heel erg.”

Via social media werd er gedreigd met geweld in het dorp. Of het gezin zelf ook is bedreigd is niet duidelijk. De politie heeft aangegeven dat ze het allemaal goed in de gaten houden en houdt ME achter de hand.

'Er komt geen feest'
Burgemeester Wim Hillenaar, van de gemeente Cuijk, heeft duidelijk aangegeven dat er geen feest komt en dat hij Katwijk eventueel op slot gooit. Bewoners reageren verdeeld.

“Ik maak me wel zorgen”, zegt een van de bewoners van Katwijk, “want je weet niet wat er gaat gebeuren. Er zijn al mensen die morgenavond hun auto weghalen uit het dorp, uit angst dat er iets gebeurt.”

“Ik heb veel vertrouwen in de burgemeester”, zegt een andere bewoonster. “Ik ga echt niet weg morgen. Ik blijf thuis om de boel een beetje in de gaten te houden.”

 

 

'Geen massavertoning'
Peter, eigenaar van de plaatselijke kroeg, blijft er vrij rustig onder. “Ik heb niet het idee dat het een massavertoning gaat worden. We wachten af.”  

“Gelukkig is het een klein dorp met maar drie toegangswegen, dus die kan de politie gemakkelijk afsluiten”,  aldus een andere bewoner. Even was er een nieuwe Facebookpagina aangemaakt, maar deze is ondertussen offline gehaald. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!