Burenruzie loopt uit op massale vechtpartij met drie gewonden, 60-jarige Tilburger aangehouden

6 december 2018 om 20:20
Omroep Brabant
Vanwege de grimmige sfeer werd de politie gewaarschuwd. (Foto: Jack Brekelmans)
Omroep Brabant
Foto: Jack Brekelmans
1/2 Vanwege de grimmige sfeer werd de politie gewaarschuwd. (Foto: Jack Brekelmans)
Na de steek- en vechtpartij in de Korhoenstraat in Tilburg is een 60-jarige Tilburger aangehouden. Twee mannen (35 en 63) werden gestoken. Een derde man raakte gewond door een slagwapen. Bij de vechtpartij die begon met een burenruzie, waren zeker tien mensen betrokken. De aangehouden Tilburger zit nog vast.

Bij de politie kwam rond halftien een melding binnen van vernieling bij een huis in de Korhoenstraat. Enige tijd later kreeg de meldkamer verschillende paniekmeldingen over een massale vechtpartij in dezelfde straat waarbij tien personen waren betrokken. Bij de vechtpartij, waarbij volgens de politie slagwapens werden gebruikt, sneuvelden veel ruiten. 

In de straat ontstond volgens de politie een ‘zeer grimmige sfeer, veel agressieve mensen op straat en mensen die in paniek waren'. Agenten brachten met een politiehond de rust terug in de straat. 

Volgens buurtbewoners zou een burenruzie de oorzaak zijn, ruzie over een parkeerplaats zou de druppel geweest zijn die de emmer had doen overlopen.

In het huis vonden de agenten de twee mannen met steekwonden. Ze zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de verwondingen van de derde man is niets bekend. 

De recherche is een onderzoek gestart naar de aanleiding voor de vechtpartij. Daarbij zullen meerdere betrokkenen en getuigen worden gehoord. Technische rechercheurs hebben overdag sporenonderzoek in de Korhoenstraat gedaan. 

Wachten op privacy instellingen...