Rondreizende Bulgaarse dievenbende in West-Brabant moet zes weken de cel in

6 december 2018 om 17:58
nl
Drie leden van een rondreizende dievenbende moeten zes weken de cel in voor een groot aantal diefstallen. Dat heeft de rechtbank in Breda donderdag bepaald. Het trio werd eind november aangehouden op de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De politie kwam de Bulgaren (24, 27 en 30 jaar) op het spoor na een tip van Rucphense winkeliers. Die hadden elkaar gewaarschuwd via een app-groep en foto’s gemaakt van de daders en hun auto.  Toen agenten de bewuste auto zagen rijden in Bergen op Zoom werden de verdachten aan de kant gezet.

Gestolen spullen
De auto lag vol met tassen cosmetica, kleding en schoenen met verwijderde veiligheidslabels en pakken koffie. De auto en de spullen zijn in beslag genomen.

De mannen hadden Turkse identiteitsbewijzen bij zich. Verder spraken zij Roemeens en reden ze in een gestolen auto met Engels kenteken. Over dit kenteken was met een stift een Pools kenteken gemaakt. 

Mobiel banditisme
De verdachten zijn meegenomen naar het bureau. Een van hen moest nog voor zestien dagen de cel in vanwege eerdere winkeldiefstallen. Donderdag werden ze volgens snelrecht veroordeeld voor 'mobiel banditisme'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.