Video

Meerdere aanhoudingen bij Project X, rellen blijven uit in Katwijk

7 december 2018 om 21:33
nl
De politie heeft vrijdagavond meerdere mensen aangehouden rondom Project X in Katwijk. Eentje kon zich niet legitimeren, een andere verdachte beledigde een agent en twee anderen negeerden de aanwijzingen van de politie. De rellen waar velen bang voor waren bleven vrijdagavond uit.
Profielfoto van Michelle Peters
Geschreven door
Michelle Peters

Digitaal onderzoek bracht de politie ook op het spoor van twee andere mensen. Het gaat om een 20-jarige man uit Someren die in zijn woonplaats werd opgepakt en een 19-jarige inwoner van Bergambacht. Hij werd in Rotterdam aangehouden. Ze worden verdacht van het opruien van mensen om naar het feest te komen. Beiden zitten vast voor verder onderzoek.

Stopgesprekken
De politie kreeg ook zicht op een twintigtal jongeren die een minder nadrukkelijk aandeel leken te hebben in het aansporen van mensen om naar Katwijk te komen. Dit zijn allemaal mannen tussen de 18 en 20 jaar, afkomstig uit het hele land. 

Zij kregen vandaag bezoek van de politie en met hen werd een zogenoemd stopgesprek gevoerd. Daarin werd duidelijk gemaakt dat als ze niet stoppen met deze activiteiten, ze alsnog aangehouden worden.

Wachten op privacy instellingen...

Noodverordening
De gemeente Cuijk had vanaf halfzeven 's avonds een noodverordening afgekondigd. De kernen Katwijk en Cuijk waren aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Door de noodverordening hadden de burgemeester, politie en andere instanties meer bevoegdheden om in te grijpen. 

De politie hield vrijdagavond rekening met alle mogelijk scenario's. Er reden politiebusjes en - auto's rond maar de drie toegangswegen waren, in tegenstelling tot eerdere plannen, niet afgesloten. Mensen die het dorp in wilden, werden staande gehouden en moesten uitleggen waarom ze naar Katwijk kwamen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.