Video

Dronken automobilist rijdt Lidl in Dongen binnen, mogelijk ook onder invloed van drugs

10 december 2018 om 10:15
nl
Een dronken automobilist is maandagochtend een Lidl-supermarkt in Dongen binnengereden. Wonder boven wonder raakte niemand gewond. Het winkelpand liep lichte schade op. De automobilist, een 33-jarige man uit Dongen, is aangehouden.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk zat de man in zijn auto met draaiende motor te wachten op de parkeerplaats van de supermarkt aan de Windmolenweg. Rond halfnegen reed hij plotseling eerst door de geopende schuifdeuren van supermarkt. Vervolgens probeerde hij nog door een tweede paar dichte schuifdeuren te rijden.

Bestuurder aangehouden
Toen dat niet lukte, doordat de auto bleef steken op een mat, zette de man zijn auto in de achteruit. Hij gaf gas en botste tegen de pui van de supermarkt aan. De automobilist ging ervandoor. Door het opvallende signalement van de bestuurder en het kenteken van de auto kon hij korte tijd later thuis worden aangehouden.

Waarom de man de winkel binnenreed, is nog niet bekend. Volgens de politie had de man 3,5 keer de toegestane hoeveelheid aan alcohol gedronken. Ook was hij mogelijk onder invloed van drugs. Het gaat om een bekende van de politie. De man, een zogenoemde veelpleger, zit vast en wordt verhoord. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en rijden onder invloed.

 

Geen gewonden
De winkel was geopend op het moment dat de auto binnenreed. Wonder boven wonder raakte niemand gewond. "Het was op dat moment erg druk in de supermarkt. Als de man door de tweede pui was gereden, was er een zeer gevaarlijke situatie ontstaan", aldus Van Hooijdonk.

Medewerkers en klanten van de supermarkt zijn erg geschrokken. Volgens woordvoerder Christine Braun van Lidl Nederland gaat het met iedereen gelukkig goed. "We hebben slachtofferhulp ingeschakeld en ook extra personeel om de medewerkers die het incident hebben meegemaakt te ontlasten."

Hart onder de riem
De winkel is gewoon open. Burgemeester Marina Starmans van de gemeente Dongen is maandagochtend langs geweest om iedereen een hart onder de riem te steken.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.