Video

En dat is negentien! Weer supporters aangehouden voor rellen rondom NAC-Willem II

10 december 2018 om 11:09
nl
De politie heeft maandag opnieuw twee supporters opgepakt die betrokken zouden zijn geweest bij de rellen na de wedstrijd NAC Breda - Willem II op zondag 21 oktober. Het gaat om twee mannen van 24 en 38 uit Breda. Daarmee zijn nu in totaal negentien NAC-supporters aangehouden. Van de betrokkenen uit het Willem II-kamp is voor zover bekend nog niemand opgepakt.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen-Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen-Oerlemans

Na de derby tussen NAC en rivaal Willem II liep het flink uit de hand. Supporters van de twee clubs wilden met elkaar op de vuist. De politie en beveiligers van het thuisspelende NAC wisten dat te voorkomen. Hierna richtte de agressie van de relschoppers zich op de ME. Er werd geslagen met broekriemen en kettingen; twee agenten raakten lichtgewond.

Van opruiing tot mishandeling
Direct werden vijf supporters aangehouden. Ook begon meteen een onderzoek. Er zijn heel veel beelden van de ongeregeldheden, die belangrijk zijn in dat onderzoek. De afgelopen weken konden onder meer dankzij die beelden steeds verdachten worden aangehouden. 

Op 12 november waren dat er vier, op 27 november één en een dag later andermaal één. Op 3 en 4 december konden in totaal weer zes mannen worden aangehouden. Op 5 december volgde nog een aanhouding en maandag dus opnieuw twee. 

De oudste van de tot nu toe aangehouden mannen is 44 jaar, hij komt uit Breda. De jongste arrestanten zijn twintig en komen uit diezelfde stad. De mannen die opgepakt zijn, worden verdacht van verschillende feiten, waaronder openlijke geweldpleging, poging tot zware mishandeling, opruiing, vernieling, mishandeling en belediging.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.