Al twintig hooligans aangehouden voor rellen NAC-Willem II

11 december 2018 om 10:43
nl
De politie heeft dinsdagochtend opnieuw een supporter aangehouden voor de rellen na de voetbalwedstrijd NAC-Willem II. Het gaat om een 37-jarige Bredanaar die wordt verdacht van openlijk geweld tijdens de rellen.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Met deze aanhouding staat het totaal op twintig opgepakte relschoppers. "We gingen vlak na de rellen uit van twintig tot dertig aanhoudingen en die verwachte lijn lijkt dus te kloppen", zegt een woordvoerder van de politie. Het onderzoek naar de rellen loopt nog. "Er kunnen dus nog meer aanhoudingen plaats gaan vinden."

Het ging zondagmiddag 21 oktober flink mis na de derby tussen NAC en Willem II. Supporters van beide clubs wilden met elkaar op de vuist. Toen de Mobiele Eenheid, de politie te paard en beveiligers van NAC dat probeerde te voorkomen, richtten de hooligans zich op de politie. Twee agenten raakten gewond toen ze werden geslagen met kettingen en broekriemen

Veel verschillende strafbare feiten
Diezelfde dag werden al vijf verdachten aangehouden. En in de weken daarna kon de politie dus nog meer verdachten aanhouden op basis van de vele beelden die er van de rellen zijn. De opgepakte mannen worden verdacht van veel verschillende strafbare feiten, zoals poging zware mishandeling, belediging, opruiing, discriminatie, vernieling en openlijke geweldpleging.

De aangehouden supporters komen bijna allemaal uit Breda of de omgeving van Breda. "Er komt ook nog een onderzoek naar de rol van Tilburgse supporters", aldus de woordvoerder. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.