Video

Kerstpakket wint aan populariteit: Udens bedrijf levert er een kwart miljoen

12 december 2018 om 21:15
nl
Het kerstpakket is weer populair bij bedrijven als eindejaarscadeau. De afgelopen jaren maakte de cadeaubon weliswaar een opmars, maar kerstpakketten blijken niet te verslaan. Kerstpakketten.nl is de grootste online leverancier van Nederland. Dit jaar levert het bedrijf in Uden ruim een kwart miljoen kerstpakketten af.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

"Ik merk dat bedrijven een cadeaubon toch onpersoonlijk vinden en daarom weer voor een kerstpakket kiezen", vertelt directeur Bart Poierrié. Hij ziet verder dat de eindejaarscadeaus ook weer wat mogen kosten: "Pakketten van 60 euro oplopend tot 100 euro is vrij normaal. Zelfs pakketten van 150 euro zijn geen uitzondering." Het pakket met daarin een kleine koelbox met voornamelijk Nederlands eten is het populairst bij de Brabantse ondernemer.

Dozen met daarin dure producten zoals koelboxen, tosti- en wafelijzers zijn in trek. "Ook pakketten met het zogeheten grabbelton effect doen het goed. Dat zijn dozen van zo'n 50 euro met zoveel mogelijk eten." Aan zo'n pakket heeft Poierrié zelf ook goede herinneringen. "Ik kreeg dat jaren geleden toen mijn kinderen nog klein waren en die bleven maar uitpakken. Dat vonden we prachtig zo bij de kerstboom!"

Topdrukte
In een loods zijn tientallen mensen druk bezig pakketten in te pakken. Dat is wat aan de late kant geeft de directeur toe. "Bedrijven bestellen steeds later bij ons. Ze gaan een beetje uit van het online principe: vandaag besteld, morgen in huis." Dit jaar is voor het eerst uitgeweken naar de transportpartner van Kerstpakketten.nl die een grotere loods heeft. "Het paste niet meer in de loods naast onze showroom, dus daarom zijn we uitgeweken naar Van den Heuvel."

4500 pakketten per dag
Er zijn drie inpaklijnen, elke inpaklijn produceert ieder uur zo'n driehonderd kant-en-klare kerstpakketten. "We pakken op het moment zo'n 4500 pakketten per dag in. Met bestellingen van soms wel honderden tot soms duizenden dozen per bedrijf is dat ook wel nodig", vertelt Poierrié. In de hal wordt de ene na de andere pallet vol kerstpakketten verpakt en klaargezet voor transport.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.