Collin Beijk

Collin Beijk

Redacteur/Verslaggever

Van toen naar Omroep Brabant Als twaalfjarig manneke ben ik als vrijwilliger begonnen radio DJ bij de lokale omroep van Lansingerland. Hoewel ik meer in de radiostudio zat dan achter mijn huiswerk, ben ik uiteindelijk journalistiek in Tilburg gaan studeren. Tijdens mijn studie mocht ik voor Radio 1 en Radio Rijnmond op pad. Tegelijkertijd was ik zeer actief in de dance-industrie als DJ en later als label en PR-manager. Oude liefde roest echter niet en ben ik teruggekeerd bij de radio in de journalistiek. Eerst bij Studio040 in Eindhoven en sinds 2018 met heel veel plezier bij Omroep Brabant.

Bij Omroep Brabant werkzaam als Freelance verslaggever, bureauredacteur en social media redacteur. Je kan mij ook gehoord hebben als sportverslaggever, radio producer en bulletinlezer. Ik ben een beetje een Manusje van alles.

Het gevoel van hier In de eerste plaats mijn verloofde voor wie ik naar Brabant ben gekomen als randstedeling. Ook al ben ik een trotse Rotterdammer, Brabant is mijn thuis geworden. De cliché’s zijn waar: Het gemoedelijke, het Bourgondische en de feestjes zijn hier toch ook echt leuker en daarom ligt de Randstad voorgoed achter mij.

Waarom Omroep Brabant Omroep Brabant wil middenin de samenleving staan, erbij zijn als het gebeurt, kritisch blijven, en meeleven als dat nodig is. Het nieuws verandert en verspreidt zich sneller dan ooit, aan ons de taak om het via de radio, tv, app en sociale media begrijpbaar voor iedereen te delen. Nieuws voor en met Brabant maken en brengen, samen het gevoel van hier, welk gevoel dat op dat moment ook is.

Artikelen van Collin Beijk

Vrouw van 18 van haar fiets gesleurd en vijf keer verkracht: verdachte hoort 4,5 jaar en tbs eisen

Justitie heeft 4,5 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 29-jarige verdachte in de Astense verkrachtingszaak. Een 18-jarige vrouw werd in april vorig jaar van haar fiets getrokken, de bosjes in gesleurd en daarna onder bedreiging van een mes vijf keer verkracht. De zaak zorgde voor veel opschudding in het kleine dorp. De verdachte, die ook uit Asten-Heusden komt, zegt dat alles verzonnen is.

De Kasteellaan bij Asten-Heusden, vroeger al berucht vanwege potloodventers.

Zes jaar cel en tbs geëist tegen Eindhovenaar (42) die zijn moeder ombracht: ‘De bom barstte'

De vraag of Didier van der H. zijn moeder doodde, komt maandag al snel aan bod in de rechtszaal in Den bosch. Er volgt een stilte en hulpeloos kijkt hij om zich heen. “Er was niemand anders daar”, waarna hij in huilen uitbarst. Het is het begin van een zitting waarbij de verdachte in rap tempo van de ene naar de andere emotie gaat. Van rust tot intens verdriet, naar paniek tot grote woede. En dat is slechts luttele seconden.

Didier van der H. in de rechtbank. (Rechtbanktekening: Adrien Stanziani)