Collin Beijk

Collin Beijk

Redacteur/Verslaggever

Van toen naar Omroep Brabant Als twaalfjarig manneke ben ik als vrijwilliger begonnen radio DJ bij de lokale omroep van Lansingerland. Hoewel ik meer in de radiostudio zat dan achter mijn huiswerk, ben ik uiteindelijk journalistiek in Tilburg gaan studeren. Tijdens mijn studie mocht ik voor Radio 1 en Radio Rijnmond op pad. Tegelijkertijd was ik zeer actief in de dance-industrie als DJ en later als label en PR-manager. Oude liefde roest echter niet en ben ik teruggekeerd bij de radio in de journalistiek. Eerst bij Studio040 in Eindhoven en sinds 2018 met heel veel plezier bij Omroep Brabant.

Bij Omroep Brabant werkzaam als Freelance verslaggever, bureauredacteur en social media redacteur. Je kan mij ook gehoord hebben als sportverslaggever, radio producer en bulletinlezer. Ik ben een beetje een Manusje van alles.

Het gevoel van hier In de eerste plaats mijn verloofde voor wie ik naar Brabant ben gekomen als randstedeling. Ook al ben ik een trotse Rotterdammer, Brabant is mijn thuis geworden. De cliché’s zijn waar: Het gemoedelijke, het Bourgondische en de feestjes zijn hier toch ook echt leuker en daarom ligt de Randstad voorgoed achter mij.

Waarom Omroep Brabant Omroep Brabant wil middenin de samenleving staan, erbij zijn als het gebeurt, kritisch blijven, en meeleven als dat nodig is. Het nieuws verandert en verspreidt zich sneller dan ooit, aan ons de taak om het via de radio, tv, app en sociale media begrijpbaar voor iedereen te delen. Nieuws voor en met Brabant maken en brengen, samen het gevoel van hier, welk gevoel dat op dat moment ook is.

Artikelen van Collin Beijk

Run op vakantiechalets door coronacrisis: 'Eerst bang voor ontslagen, nu heb ik extra mensen nodig'

Bij Van den Berg Chalet Totaal is het extreem druk de laatste weken. Door de coronacrisis blijven veel mensen in eigen land. Een chalet is weliswaar een flinke investering, maar toch zijn er veel mensen die nu bewust voor een eigen vakantiestek in Nederland kiezen. Na een ingezakte markt zag Bas van den Berg de vraag naar chalets explosief toenemen. Zo erg, dat hij inmiddels werk aan het uitbesteden is.

Bas van den Berg in zijn chalet-showroom. (Foto: Collin Beijk)

Agenten gaan vrijuit na politiegeweld tegen supporters van Helmond Sport

De twee politieagenten tegen wie aangifte is gedaan door supporters van Helmond Sport gaan vrijuit. Twee fans vonden dat de agenten te veel geweld tegen hen gebruikten, nadat de supportersbussen terugkeerden in Helmond na de wedstrijd tegen FC Eindhoven op 17 januari dit jaar. Volgens het Openbaar Ministerie was er sprake van een noodzakelijk optreden van de agenten, omdat de supporters hun agressie tegen de politie richtten.

Supportersgroepen op weg naar elkaar, tot een confrontatie kwam het niet (foto: Twitter).

Passagier mishandelt chauffeur nadat hij uit bus is gezet omdat hij geen kaartje en mondkapje heeft

Een 32-jarige Angolese man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft dinsdagochtend op station Roosendaal buschauffeurs mishandeld en zou ook een agent hebben bespuugd. De man werd aangesproken omdat hij geen vervoersbewijs had en geen mondkapje droeg. Dat laatste is sinds maandag verplicht in het openbaar vervoer. De politie kwam de Arriva-chauffeurs snel helpen en hebben de agressieve reiziger aangehouden.

(Foto: archief)