Dit moet je weten over Alan Tabern, de eerste WK-tegenstander van Michael van Gerwen

14 december 2018 om 18:19
nl
De eerste tegenstander van Michael van Gerwen op het WK darts is bekend. Mighty Mike neemt het zaterdagavond in zijn eerste partij op tegen de Engelsman Alan Tabern.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

Tabern won vrijdag in de eerste ronde van het WK met 3-2 van de Australiër Raymond Smith. De Engelse darter kwam eerst met 2-0 voor, zag zijn tegenstander terugknokken tot 2-2, maar trok uiteindelijk toch aan het langste eind.

Terug van weggeweest
De linkshander Tabern is zo'n dertien jaar actief in de dartssport. Hij is na een afwezigheid van zeven jaar terug op het wereldkampioenschap. 

Beroerde periode
In september 2008 had The Saint zich opgewerkt tot een verdienstelijk darter en behoorde hij zelfs tot de top-10 van de wereldranglijst. Dat bracht hem ertoe fulltime aan de slag te gaan als darter, maar opvallend genoeg brak toen een beroerde periode in zijn loopbaan aan.

De resultaten waren dusdanig slecht dat Tabern zelfs zijn tourkaart kwijtraakte. Die kreeg hij pas begin dit jaar weer in bezit.

Tabern sneuvelde bij zijn laatste vier deelnames aan het WK Darts (tussen 2009 en 2012) telkens in de tweede ronde. Zijn beste prestatie op het wereldkampioenschap dateert van 2007, toen hij voor het eerst (en het laatst) de kwartfinale bereikte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.