Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!'

EINDHOVEN - De rubriek Smakelijk! is elke zaterdag na 10.30 te horen op de radio in het programma Lekker Weekend! Een kok vertelt over een Brabants streekproduct en geeft een bijpassend recept. Op 15 december hoorde je Harm van den Bisen van Hutten Catering.

"Voor mijn bijdrage aan de rubriek ‘Smakelijk’ in het radioprogramma Lekker Weekend op Omroep Brabant heb ik er voor gekozen om iets lekkers te maken met het rundvlees van de runderen van Henk Broeders uit Berkel-Enschot. Dit keer een recept voor een goed gevulde goulashsoep. Helemaal lekker als het buiten winters koud is. Een ideaal recept zo voor de drukke feestdagen. Want terwijl deze soep staat te pruttelen, heb jij je handen vrij voor andere dingen." 

 Goed gevulde goulashsoep met sucadevlees

 

Wat heb je nodig voor vier koppen soep:

 

300 gram sucadevlees

2 uien, gesnipperd

2 rode paprika’s

1 eetlepel paprikapoeder

2 eetlepel azijn

1 klein blikje tomatenpuree

1 theelepel kummel

2 teentjes knoflook, gehakt

3 middelgrote aardappels in blokjes

2 laurierblaadjes

1 rode peper, gehakt

4 grote tomaten in stukken

2 strengen prei in stukken

1 liter water

Bakboter

Peper en zout

 

 

Hoe ga je te werk:

 

Snijd het vlees in kleine blokjes

Bak in een grote soeppan de blokjes vlees, uien, paprika, knoflook en rode peper in de bakboter even aan

Doe er de tomatenpuree bij en bak deze even mee

Blus af met het water

Voeg de kummel, laurier, azijn, paprikapoeder en de tomaten toe

Laat het zachtjes anderhalf uur koken

Voeg na anderhalf uur de aardappelblokjes en de preiringen toe en laat hem nog een half uur zachtjes koken

Breng de soep op smaak met peper en zout

Meer over dit onderwerp:
RECEPTEN STREEKPRODUCTEN