Wie dumpt er al wekenlang poepluiers in 's Gravenmoer?

16 december 2018 om 11:48 • Aangepast 4 oktober 2022 om 15:23
nl
Drugsafval, bankstellen en zelfs een porseleinen wc-pot: in het buitengebied wordt helaas maar al te vaak rommel gedumpt. Maar in 's Gravenmoer hebben ze last van een wel heel bijzondere dumping. Daar worden al weken poepluiers gedumpt. "We zien veel, maar ook voor ons is dit een bijzondere vondst", vertelt een boswachter van de Omgevingsdienst Brabant Noord.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

"Het dumpen van afval wordt sowieso erger. Maar deze staat wel op het lijstje met meest opmerkelijke dumpingen", zegt hij. De afgelopen week was het twee keer raak en werden dichte luiers vol met poep gedumpt in het bosperceel aan de Kerkdijk en de Brouwersdijk in 's Gravenmoer. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

"Al acht weken vinden we daar poepluiers ", zegt de boswachter. Maar de omgevingsdienst heeft nog geen idee wie erachter zit. "Een tijd terug gebeurde dit ook in Oosterhout. Toen hebben we ook niet kunnen achterhalen wie de dader was." Hij hoopt dat er nu wel iemand wordt aangehouden in 's Gravenmoer.

LEES OOK: Brabant ligt vol vuilnis en het wordt steeds gekker: koelkasten, asbest, groenafval...

'Een dumper is een stumper'
Er wordt veel rotzooi gedumpt in de Brabantse natuur. De beheerders van de natuurgebieden spraken in september de verwachting uit dat er dit jaar vijfduizend keer asbest, bouwafval en huisvuil in de natuur terechtkomt. De provincie bedacht daarom een campagne om dit te stoppen. Maar de campagne ' Een dumper is een stumper' komt maar moeizaam van de grond, zo werd afgelopen vrijdag bekend. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!