'Plaatselijke idioot' die Michael van Gerwen een bierdouche gaf 'krijgt levenslange schorsing'

16 december 2018 om 17:17
nl
Cornerspecialisten in het internationale voetbal kunnen er al jaren over meepraten, maar in het darts is het krijgen van een bierdouche bijzonder ongebruikelijk. Zaterdagavond werd Michael van Gerwen tweemaal onvrijwillig getrakteerd op een beker pils. ‘Het knappe is hoe enorm snel hij de knop wist om te draaien.’
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

“Een schandalige actie van een of andere plaatselijke idioot”, meent Arjan van der Giessen, de dartskenner die namens RTL7 het WK op de voet volgt. “Je snapt dat dat gaat prikken en plakken. Alles was drijfnat en vies.”

Van Gerwen moest zich achter het podium verschonen. “Ook lekker, met ijskoud water. Michaels handen waren meteen koud en ruw en hij kwam in tranen het podium op. Hij was echt aangedaan."

Knop om
Dat Mighty Mike de partij daarna alsnog naar zijn hand zette, verdient volgens Van der Giessen een compliment. “Het knappe is hoe enorm snel hij de knop wist om te draaien en een prachtige prestatie kon neerzetten. Het ging niet zo soepel als anders, maar het was toch knap, want dit was te gek voor woorden.”

En de dader? “De security is erop gesprongen. Die hebben die gast gepakt, zijn gegevens genoteerd en hem eruit gegooid. Die krijgt een levenslange schorsing en komt bij geen enkele wedstrijd meer binnen.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.