Video

150 veldbedden opgezet op Eindhoven Airport voor gestrande reizigers [VIDEO]

16 december 2018 om 21:14
nl
Voor de gestrande reizigers op Eindhoven Airport zijn zondagavond rond elf uur 150 veldbedden opgezet in de terminal. Vanwege de mist stegen of landden er zondag na het middaguur geen vliegtuigen meer en hierdoor gingen tientallen vluchten niet door.
Geschreven door

 


Vrijwilligers van het Rode Kruis en de Koninklijke Marechaussee hebben de veldbedden opgezet. Er zijn in totaal 500 bedden geleverd, maar uiteindelijk bleek dat maar enkele tientallen mensen van de veldbedden gebruik maakten. 

Lees verder onder tweets.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Al het vliegverkeer in Eindhoven werd zondag stilgelegd vanwege de mist. Aan het einde van de middag wilde het vliegveld de terminal nog sluiten, nadat bekend werd dat er geen vluchten meer zouden gaan. Dat besluit werd later op de avond teruggedraaid. 

"Veel hotels zitten ook vol. Het gaat vooral om internationale passagiers die hier geen familie en vrienden hebben en nog in de aankomst-of vertrekhal wachten", aldus een woordvoerder van het vliegveld eerder op de avond. "En er zijn natuurlijk altijd mensen die wel een alternatief kunnen zoeken, maar toch blijven hangen in de hoop dat er toch nog iets gaat vliegen", aldus de woordvoerder. 

Hotels
Toen de reizigers zagen dat veldbedden uitgepakt werden, kozen velen toch nog voor een hotel of vrienden. Aan het eind van de avond was een groot deel van de passagiers vertrokken van de luchthaven. Ze werden met bussen naar hotels in de regio gebracht, die bussen werden geregeld door Ryanair en Transavia.

Lees verder onder de tweets.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

Vorig jaar ook veldbedden
De bedden komen uit een opslag in Apeldoorn, aldus de hulporganisatie. "We zijn altijd voorbereid op dit soort noodsituaties." Het Rode Kruis regelt alleen de noodbedden, eten en drinken wordt niet geregeld door de hulporganisatie. "Dat is aan de luchthaven." De bedden werden ongeveer een jaar geleden voor het laatst gebruikt, toen ook op Eindhoven Airport. Sneeuw legde toen het vliegverkeer plat.

Bekijk het filmpje en lees verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Vluchten van Transavia zijn zondag geannuleerd, RyanAir heeft een aantal vluchten vertraagd tot maandag. Of de geannuleerde vluchten maandag wel kunnen worden uitgevoerd, is nog niet zeker. Ook dan wordt mist verwacht.

Nog geen duidelijk over maandag
"We houden alle opties open. Het hangt van het weer af. We hopen dat we kunnen vliegen, maar houden er rekening mee dat het niet zo is." Rond 04.15 uur 's nachts wordt de operatie op Eindhoven Airport opgestart. Dan wordt zo snel mogelijk een beslissing genomen over de ochtendvluchten.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.