'Levensgevaarlijk': drugslab gevonden middenin Rijen, verdachte opgepakt

18 december 2018 om 17:40
nl
In een pand aan de Vincent van Goghstraat in Rijen is dinsdag een drugslab gevonden met duizenden liters grondstoffen voor de productie van amfetamine. De eigenaar van het gebouw is aangehouden, meldt de politie.
Geschreven door

Het gebouw, op het terrein van de voormalige leerlooierij Jagea, werd dinsdag gecontroleerd door medewerkers van de politie, de gemeente en netbeheerder Enexis. Volgens een woordvoerder Dik Advocaat van de politie werden er vaten in het gebouw gevonden en een sterke chemische lucht geroken. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Amfetamine
Bij nader onderzoek werden in het pand en een container op het terrein duizenden liters grondstoffen voor de productie van amfetamine gevonden. "De locatie is midden in een woonwijk. Levensgevaarlijk dus dat hier synthetische drugs geproduceerd is. Het levert ontzettend veel gevaar op voor de omwonenden", aldus Advocaat.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

De politie is nog zeker uren bezig om het laboratorium te ontmantelen. Experts van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) zijn ter plaatse. "Dit is een erg grote productielocatie geweest", zegt de woordvoerder

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.