'Ik heb koningin Máxima geknuffeld!, Kerst Muziekgala geslaagd voor Jasper en Robin - Omroep Brabant
Video

'Ik heb koningin Máxima geknuffeld!, Kerst Muziekgala geslaagd voor Jasper en Robin

19 december 2018 om 20:25
nl
De Brabanthallen in Den Bosch waren vandaag het decor voor de opnames van het Kerst Muziekgala van 2018. Bekende artiesten als Guus Meeuwis en Ilse de Lange traden er op. Ook vulden zo'n 300 basisschoolleerlingen het podium als grootste schoolband. Een van de vele genodigden was koningin Máxima.
Profielfoto van Guus Beenhakker
Geschreven door
Guus Beenhakker

Kinderen uit alle provincies waren aanwezig. Zo ook Jasper en Robin, van basisschool De Beemd uit Schijndel. Zij waren de gelukkigen die kerstliederen mochten zingen. "En ik heb de koningin een knuffel gegeven", zegt een van de twee jongens blij. Voor de microfoon van Omroep Brabant zongen ze een klein stukje van hun lied:

Wachten op privacy instellingen...

Gewonnen
De kinderen hebben meegedaan aan het programma ‘Lang Leve de Muziek Show’. Dat is een wedstrijd voor schoolklassen in de vorm van een quiz. Hier hebben zij dit optreden voor de koningin gewonnen. Ook mochten ze een lied en een clip opnemen met Claudia de Breij. Elke van de in totaal twaalf afleveringen stond in het teken van een provincie. Zodoende is elke provincie vertegenwoordigd bij dit gala. De Brabantse aflevering is terug te kijken op de website van Zapp.

 

 

Muzieklessen
Het gala wordt mede georganiseerd door de stichting Méér Muziek In De Klas. Deze organisatie zet zich in voor goed muziekonderwijs op de Nederlandse basisscholen. Een jury loofde de zogenaamde Loftrompet uit aan een groepsleerkracht die zich op een bijzondere manier inzet voor muziekonderwijs. Norad Bos uit Wateringen was de gelukkige winnaar. Bos heeft volgens de jury middelen om de werkdruk te verminderen in weten te zetten voor muziekonderwijs. De Tilburgse scholenbestuurder Dave Ensberg-Kleijkers was een van de juryleden:

Wachten op privacy instellingen...

Op 26 december om 20.30 uur wordt het Kerst Muziekgala uitgezonden op NPO1.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.