Video

Kerstversiering van Puck (83) mag toch blijven hangen van de gemeente: 'We hebben weer iets geleerd'

20 december 2018 om 15:11
nl
De kerstversiering van de 83-jarige Puck Günthardt en zijn zoon Alexander op de kruising Vurenstraat en Van Coehoornstraat in Made mag toch blijven. Locoburgemeester Harry Bakker van de gemeente Drimmelen liet weten dat er naar een oplossing wordt gezocht voor dit jaar. Volgend jaar zal de situatie opnieuw worden bekeken.
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Geschreven door
Ronnie Vermonden

“De mensen in de buurt vinden het leuk. We moeten voor nu even kijken naar een oplossing en de situatie dan volgend jaar opnieuw bekijken”, aldus Harry Bakker. “We hebben weer iets geleerd”, zo reflecteert hij op het handelen van de gemeente.

Twintig jaar
De kerstshow van Puck en zijn zoon is er al twintig jaar. De versiering hangt niet alleen tegen het huis en in de tuin van de familie Günthardt. De aandrang om er een nog grotere en mooiere lichtshow van te maken, heeft ruimte gekregen in het plantsoentje aan de andere kant van de straat. Met een verlengsnoer, veilig weggeborgen onder rubberen matten, is een brug geslagen naar de overzijde.

Dat ging jarenlang goed, totdat woensdagochtend plotseling iemand van de gemeente aan de voordeur stond. Alle decoratie moest direct weg 'bij gebrek aan vergunning.' Dit tot onvrede van de buurt. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.