Video

Gakpo en Piroe zijn nieuwe groeibriljantjes van PSV: 'Hoofdmacht halen is realistischer geworden'

21 december 2018 om 23:38
nl
Met een overtuigende 5-2 zege op Almere City FC sloot Jong PSV 2018 overtuigend af. Naast een keurige zesde plek in de Keuken Kampioen Divisie is de talentenploeg ook een andere belofte aan het inlossen: spelers afleveren aan het eerste elftal. Dit seizoen sloten Pablo Rosario en Donyell Malen aan bij de hoofdmacht. De kans is groot dat Cody Gakpo en Joël Piroe volgend jaar ook gaan aansluiten. “Dat is wel mijn droom.”
Profielfoto van Florian van Velthoven
Geschreven door
Florian van Velthoven

Gakpo maakte tot nu toe indruk bij Jong PSV door in tien wedstrijden negen keer te scoren. Piroe scoorde tegen Almere City maar liefst vier keer. “Het was echt mijn wedstrijd”, glunderde het goudhaantje na afloop. “Ik werd perfect bediend, maar alle ballen vlogen er gewoon in.” Met een grote glimlach van oor tot oor liep Piroe met de wedstrijdbal naar de uitgang van De Herdgang. 

Hoofdmacht
Beide spelers hopen in de voetsporen te treden van Donyell Malen en Pablo Rosario. “Ik train dit seizoen al mee met het eerste. Dit seizoen kan ik mij al meten met de 'grote jongens'. Hopelijk kan ik volgend seizoen echt de overstap maken", aldus Gakpo, die dit seizoen tijdens de KNVB-beker en Champions League al mocht ruiken aan het grote werk. “Ik heb gemerkt dat het haalbaar is om de hoofdmacht te bereiken als je hard werkt."  

Piroe debuteerde nog niet in het eerste elftal, maar hij hoopt dat het snel gaat gebeuren na zijn vier treffers tegen Almere. “Het is natuurlijk ieder zijn droom om te spelen in het eerste. Cody en ik hebben het daar vaak over. Hij heeft zijn minuten al gemaakt. Nu hoop ik dat volgend jaar ook te doen”, zegt Piroe.

Profploegen
Mark van Bommel geeft als coach van het eerste elftal van PSV jeugdspelers veel speeltijd. Zo komen de oud-Jong PSV'ers Malen en Rosario regelmatig aan voetballen toe. Rosario heeft zelfs een basisplaats en groeide in korte tijd uit tot international. Sinds kort maakt ook Michal Sadilek minuten in het eerste en Dante Rigo krijgt ook af en toe de kans. 

Volgens Jong PSV-trainer Dennis Haar heeft dit te maken met het feit dat de spelers nu ervaring op kunnen doen in de eerste divisie. “Hier worden deze jongens hard van. Ze weten wat het is om te spelen tegen échte profs. De lessen die ze hier leren kunnen ze uitvoeren in het eerste. Dit is ideaal voor de jongens. Het eerste halen is nu realistischer geworden.” 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.