FC Den Bosch is winterkampioen van de Keuken Kampioen Divisie na zege op Roda JC

22 december 2018 om 19:30
nl
FC Den Bosch is winterkampioen op het tweede niveau van Nederland. In de Keuken Kampioen Divisie won de ploeg met 2-0 van Roda JC en daardoor klom de ploeg van trainer Wil Boessen naar de eerste plaats op de ranglijst. Bovendien neemt het door de zege nu ook de eerste plaats in de tweede periode in, met nog één wedstrijd te spelen.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Boessen had zijn ploeg op scherp gezet. Het leverde het gewenste resultaat op. Na een half uur spelen kwam de ploeg uit Den Bosch op voorsprong. Stefano Beltrame zag zijn inzet oog in oog met Roda JC-doelman Radomir Novakovic gestopt worden. De bal kwam echter voor de voeten van Sven Blummel, die twijfelde niet en schoot de 1-0 tegen de touwen.

In de tweede helft was Beltrame alsnog trefzeker. Er werd een overtreding op hem gemaakt in het strafschopgebied, hij ging vervolgens zelf achter de bal staan. Beltrame maakte geen fout, hij schoot de Bosschenaren op een 2-0 voorsprong. Dat bleek uiteindelijk de eindstand.

Wachten op privacy instellingen...

Eerste plaats
Door de zege klom FC Den Bosch naar de eerste plaats in de Keuken Kampioen Divisie en gaat het als koploper de winterstop in. De voorsprong op Go Ahead Eagles is één punt, Sparta en FC Twente hebben twee punten achterstand. 

In de strijd om de tweede periode deed FC Den Bosch ook goede zaken. Door de zege ging het Roda JC voorbij en klom het ook in de periodestand naar de eerste plaats, met nog één wedstrijd te spelen. Op 13 januari kan FC Den Bosch op bezoek bij FC Dordrecht de periodetitel winnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.