'Wisselvallig Willem II laat nog niet het achterste van de tong zien'

25 december 2018 om 16:40
nl
Door een overwinning in en tegen Emmen sloot Willem II de eerste seizoenshelft af met een twaalfde plek in de Eredivisie. De Tilburgers deden het vooral in uitwedstrijden goed, maar in thuiswedstrijden lieten ze het meermaals afweten. Willem II-watcher Fabian Eijkhout blikt terug op een bewogen eerste seizoenshelft.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Wat kun je zeggen over de eerste seizoenshelft?
"Daar is eigenlijk maar één woord voor: wisselvallig. Op een gegeven moment is de selectie rond en dan denk je dat het wel een mooi jaar kan worden. Maar Willem II wint wedstrijden waarvan je eigenlijk verwacht dat het wel moeilijk zal gaan worden. Ze zijn vooral in uitwedstrijden sterk, en thuis pakken ze juist niet veel punten. Ik denk dat men in Tilburg ook wel had verwacht dat ze hoger zouden staan. Toch steunt het publiek Willem II dit seizoen heel goed." 

Willem II na zeventien wedstrijden dit seizoen: 19 punten, 26 doelpunten voor en 34 tegen. 

Willem II na achttien wedstrijden vorig seizoen: 16 punten, 27 doelpunten voor en 40 doelpunten tegen.

Op welke positie zou Willem II zich moeten versterken?
"Willem II zou er goed aan doen om een tweede spits aan te trekken. De club was in de zomer ook al op zoek naar een stand-in voor Fran Sol, maar is daar toen niet in geslaagd. Als Sol nu geblesseerd raakt hebben ze eigenlijk geen echte spits. Natuurlijk hebben ze Kristófer Kristinsson, maar dat is geen pure spits en hij is nog ontzettend jong." 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Hoe is de sfeer bij de club sinds Adrie Koster aan het roer staat?
"Koster wil aanvallend spelen en dat doet hij ook. De vorige trainer, Erwin van der Looi, werd op een gegeven moment niet meer gepruimd door het publiek omdat hij zo verdedigend speelde. Het gevoel is onder Koster gewoon beter. Dat, terwijl Willem II helemaal niet zo veel meer punten heeft dan afgelopen seizoen." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.