Marianne Vos wint veldrit in Heusden-Zolder, derde wereldbekerzege is binnen

26 december 2018 om 14:35
nl
Marianne Vos heeft in het Belgische Heusden-Zolder de zevende cross om de wereldbeker gewonnen. Het is voor de 31-jarige wielrenster uit Babyloniënbroek de derde wereldbekerzege van het seizoen.
Profielfoto van Saskia Nelissen
Geschreven door

In de slotronde reed Vos weg bij de laatst overgebleven medevluchtsters, Lucinda Brand en Sanne Cant. Brand, afgelopen zondag nog winnares van de wereldbekercross van Namen, sprintte naar de tweede plek voor de wereldkampioene uit België. 

Ketting eraf
"Dit is een mooi parcours, het ligt me, ik kom hier graag", aldus Vos na de wedstrijd tegen Sporza. Vos reed vrijwel de hele rit voorop en had de beste start, maar toch leek het nog even mis te gaan: ze kreeg in de vierde ronde te maken met een technisch mankement. 

"Een rotmoment, ik mag de Nederlandse rensters die voor me reden wel bedanken." Dat waren op dat moment Brand, Maud Kaptheijns en Ceylin del Carmen Alvarado, die gezelschap hadden van Cant. 

Terwijl Vos haar ketting er weer op legde, hielden zij het tempo stabiel en kon Vos weer aansluiten. "Ik wist ook dat het nog ver genoeg was om terug te komen."

Wachten op privacy instellingen...

Aan de leiding
In de slotfase bleven er drie rensters voorop over. Vos: "Het was erop of eronder. Brand maakte een mooie 'move' en ik wist dat ik in het technische gedeelte voor haar moest zitten. Ik heb alles uit de kast gehaald." Alvarado werd nog vierde, Kaptheijns vijfde terwijl ook Inge van der Heijden (8e) en Annemarie Worst (9e) nog binnen de top tien eindigden.

Vos leidt riant in de wereldbekerstand voor Cant en Worst, die een mislukte start kende in Zolder. Dat overkwam ook Denise Betsema, die uit het achterveld naar de twaalfde plek reed.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.