Man springt uit raam op twee hoog bij uitslaande brand boven shoarmazaak in Boxmeer

1 januari 2019 om 07:56
nl
In de Steenstraat in het centrum van Boxmeer heeft in de nieuwjaarsnacht brand gewoed in het pand van shoarmazaak en pizzeria Kapadokya. De vlammen sloegen aan alle kanten uit het pand. De brand veroorzaakte grote schade aan het monumentaal pand.
Geschreven door

Er is één man gewond geraakt. Hij is van de tweede verdieping naar beneden gesprongen en daarna naar een ziekenhuis gebracht. Het gaat naar omstandigheden goed met hem. Drie andere mensen die tijdens het uitbreken van de brand in het pand waren, konden zonder problemen naar buiten komen.

Binnen twee uur brand meester
Nadat tegen halfeen de brand werd gemeld, reden vanuit de hele regio brandweerkorpsen richting Boxmeer om het vuur te blussen. Binnen een uur of twee kon het sein brand meester worden gegeven. Het pand is nu wel onbewoonbaar.

De uitslaande brand is op zolder of op de eerste verdieping begonnen, zo meldt een woordvoerder van de brandweer. Over de oorzaak kon zowel hij als de politie niets zeggen.

Gemeente en Salvage ingeschakeld
"Voor zover bekend waren er geen verdachte omstandigheden en is er ook geen vuurwerk in het spel geweest", aldus de zegsman van de brandweer.

Volgens de politie is de zaak inmiddels overgedragen aan de gemeente Boxmeer en Salvage, de stichting die eerste hulp biedt na een woningbrand.
LEES OOK: Wat moet je doen als je huis volledig afbrandt? Tips van vier deskundigen

Wachten op privacy instellingen...

Ook brand in Sint Anthonis
In het nabijgelegen Sint Anthonis heeft in de nieuwjaarsnacht brand gewoed in een woning, zo meldt een wijkagent op Twitter.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.