Marc-Marie Huijbregts wint battle tegen Guido Weijers op punten

1 januari 2019 om 18:01
nl
Guido Weijers versus Marc-Marie Huijbregts. Breda versus Tilburg. RTL4 versus NPO1. Maar wie won de strijd? Gekeken naar absolute cijfers boekte Marc-Marie boekte met zijn oudejaarsconference een nipte overwinning. Hij trok met zijn show 40.000 kijkers meer dan Guido.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen-Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen-Oerlemans

Oudejaarsconferences, ze zijn even onlosmakelijk met de jaarwisseling verbonden als oliebollen. Iets na halfnegen begon maandagavond op RTL4 de humoristische terugblik van Guido Weijers op 2018. Een kleine twee uur later ging op NPO1 de conference van Marc-Marie Huijbregts van start.  

Guido Weijers bereikte met zijn show 1.437.000 kijkers. Bij Marc-Marie Huijbregts liep de teller dus nog net een beetje verder op: die stopte op 1.477.000. Wie inzoomt op de kijkcijfers, komt tot nog een tweede conclusie. Guido Weijers bereikte met zijn show 25,7 procent van de kijkers op dat moment. Precies datzelfde geldt voor Marc-Marie Huijbregts. Zijn show begon later op de avond, toen meer mensen waren ingeschakeld. Ook hij bereikte 25,7 procent van de mensen die op dat moment in totaal aan de buis gekluisterd waren. Misschien dus toch maar houden op een gelijkspelletje? 


Wachten op privacy instellingen...


Over smaak valt niet te twisten, maar uiteraard waren er op Twitter een hoop mensen te vinden die iets vonden van de twee oudejaarsconferences. Over Huijbregts waren de meningen wat meer verdeeld, maar zelf werd hij gelukkig van een rondgang op Twitter.


Wachten op privacy instellingen...


Guido Weijers trok meer kijkers dan een jaar eerder. Toen schakelden 1,2 miljoen kijkers in tijdens zijn show. Youp van 't Hek trok toen 2,6 miljoen kijkers. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.