'Onze' Michael van Gerwen krijgt steun van burgemeester Willemijn van Hees: 'Maakt zijn dromen waar'

1 januari 2019 om 20:48
Burgemeester Willemijn van Hees in Ally Pally om Michael van Gerwen te steunen
Burgemeester Willemijn van Hees in Ally Pally om Michael van Gerwen te steunen
Michael van Gerwen hoopt dinsdagavond zijn derde wereldtitel te winnen. In Ally Pally krijgt hij de steun van Willemijn van Hees, de burgemeester van de gemeente Heusden. Ze is in Londen om 'onze Michael' te steunen. En het draaiboek voor een huldiging ligt al helemaal klaar, want binnen de gemeente gaat iedereen er wel een beetje vanuit dat Van Gerwen het WK wint.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout
Wachten op privacy instellingen...

"Het is heel belangrijk om Michael steun te geven", zegt Van Hees, die in november werd geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Heusden. Maar waarom in Londen? "Wij hebben als motto: 'dromen, doen, Heusden'. Michael van Gerwen is daar een prachtig voorbeeld van. Hij heeft zijn droom al meerdere keren waargemaakt. Mij werd gevraagd of ik hem hier wilde steunen, mooier kan niet."

Het is geen standaard locatie voor Van Hees, een zaal vol dartliefhebbers die volledig los gaan. "Dit is de eerste keer, het is wel echt fantastisch om hier te zijn. Ik ben een echte carnavalsliefhebber, maar dit heb ik nog niet meegemaakt", zei ze voor de finale.

Wachten op privacy instellingen...

Huldiging
Van Hees hoopt op een mooie overwinning van Van Gerwen. "Daar gaan we wel voor." Binnen de gemeente gaan ze uit van een zege, tijdstip en locatie van de huldiging die donderdag volgt zijn al even bekend. "Als je Michael van Gerwen als inwoner hebt, dan moet je wel een draaiboek hebben."

Wachten op privacy instellingen...