Mighty Fighty? Mikey Tikey? Buurman van Michael van Gerwen is zijn bijnaam even kwijt

VLIJMEN - De buurman van Van Gerwen, Jan, is groot fan van 'Mighty Tickey'. Of was het Mighty Mike? In het dorp van kampioen Michael van Gerwen is de dartkoorts losgebarsten: groen bier, groen gebak en sloopkogels (spruitjes) zijn in de aanbieding bij de groenteboer. Buurtbewoners zijn trots op de darter en Vlijmen maakt zich op voor zijn huldiging. "We hebben er een goede buurman aan."

Buurman Jan woont al jaren naast de dartslegende in Vlijmen. "Wij zijn ontzettend trots dat hij bij ons in het dorp woont. We hebben er een goede buurman aan." 

Lastige bijnaam
Of Jan de bijnaam van Van Gerwen weet? "Mighty Fighty? Mikey Tikey? Ik ken maar een little bit English", grapt hij.

LEES OOK: Van bier tot gebak, heel Vlijmen springt op groen voor huldiging 'Mighty Mike'

Bij Café Den Braai in Vlijmen stroomt deze week geen goudgeel bier uit de tap, maar groen bier. Eigenaar Marcel Junggeburth tapt drie groene biertjes. Ze smaken als gewoon bier maar ogen eerder als glazen ranja. Van Gerwen komt nog regelmatig in zijn stamkroeg. 

Junggeburth vertelt: "Deze week is de kleur groen. Sportman van het jaar." Ongeveer 400 toeschouwers volgden in het café de verrichtingen van hun plaatsgenoot. Het doorgaans bruine café was tijdens de finale geheel groen verlicht. 

LEES OOK: Michael van Gerwen pakt derde WK-titel na ruime overwinning

Meer over dit onderwerp:
MICHAEL VAN GERWEN VLIJMEN BUREN DARTS WK LONDEN