Video

Coureurs genieten van drukke podiumceremonie Dakar Rally, 'al die mensen kwamen voor mij'

6 januari 2019 om 21:39
nl
In de Peruaanse hoofdstad Lima gaat zondagavond de Dakar Rally weer van start. Traditiegetrouw wordt er afgetrapt met de podiumstart, al wordt er nog niet geracet. En of de rally leeft? Kijk zelf maar.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Een rij van honderden meters lang voor de ingang van het podiumterrein. De politie die de ingang moet afsluiten omdat het terrein te vol is. Duizenden mensen die 'Peru, Peru' scanderen en zwaaien met vlaggen. Motorrijders die zich door een selfie-jagend publiek moeten wurmen om bij hun motor te komen. De Dakar Rally is razend populair in Lima, geen twijfel daarover.

'Echt onvoorstelbaar'
Aan superlatieven geen tekort bij de coureurs. Zeker de debutanten zijn onder de indruk van de drukte bij de podiumstart. "Het is echt onvoorstelbaar", zegt Michiel Becx. "Ze hadden me van te voren verteld dat het echt een happening was. Maar zoiets als dit, dat had ik in mijn stoutste dromen niet durven denken."

'Niet normaal'
"Waanzinnig. Al die mensen kwamen volgens mij voor mij", glunderde Paul Spierings na zijn podiumstart. "Ik zet dat ding in de toeren en ze beginnen te gillen, niet normaal. Echt niet", aldus de debutant uit Sint-Michielsgestel op de motor.

 


Zin in!
De Dakar van 2019 is twee dagen korter dan gebruikelijk, maar de tien etappes door de mulle duinen zijn loodzwaar. Er verschijnen 16 provinciegenoten aan de start in L en hopelijk is dat nog steeds zo bij de finish. Die is ook weer in Lima.

“Ik heb er ontzettend veel zin in. Het duurt wel heel lang hier die laatste dagen. Van mij mag het beginnen”, aldus debutant en motorcoureur Mark Tielemans uit Boekel. 

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Nog veel meer video's
Onze verslaggevers spraken met heel veel Brabanders. Bekijk hieronder de overige interviews.

Erik van Loon


Ton van Genugten


Edwin Straver


Wesley Pittens


Sjors van Heertum

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!