Video

Stroomdraden doorgeknipt om Schotse hooglanders in Leenderbos, duizenden euro's schade

7 januari 2019 om 15:12
nl
Tienduizenden euro’s schade en kans op levensgevaarlijke situaties, boswachter Eric Schram snapt nog steeds niet waarom het hek in het Leenderbos is vernield. Het hek dat is bedoeld om Schotse Hooglanders in het natuurgebied te houden is op tientallen plekken doorgeknipt.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

“We vragen ons ook af wat er achter zit. Het lijkt erop dat het een doelbewuste actie is geweest”, legt Schram uit. “Om de vijf meter zijn de draden doorgeknipt en dat op tientallen plekken. Daar heeft iemand wel serieus werk aan gehad.”

Repareren
Inmiddels is natuurmonumenten bezig met het nodige lapwerk om de situatie veilig te houden. “We hebben de runderen in een kleinere omheining gedreven, zodat ze niet weg kunnen lopen. Nu moet het hekwerk gemaakt worden”, legt de boswachter uit. “Collega’s zijn gisterochtend al ter plekke geweest om zoveel mogelijk te repareren. Het gaat enkele weken duren verwacht ik.” 

De Schotse Hooglanders zijn niet ontsnapt door het kapotte hek, maar dat risico was er wel. Schram: “Dat leidt tot levensgevaarlijke situaties, want als die schotse hooglanders de weg oplopen kan je ongelukken krijgen.”

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.