Nederlaag voor Ryanair, piloten en cabinepersoneel mogen niet worden ontslagen

8 januari 2019 om 15:52
nl
Het personeel van Ryanair dat werkte vanaf de basis in Eindhoven mag voorlopig niet worden ontslagen. Het UWV gaat mee in het bezwaar van vakbonden die vinden dat de ontslagaanvraag niet in behandeling mocht worden genomen, zo maakte pilotenvakbond VNV bekend.
Geschreven door

Het UWV vindt dat Ryanair en de vakbonden FNV en VNV eerst moeten proberen om tot een sociaal plan te komen.

Ryanair vroeg eerder collectief ontslag aan bij het UWV voor al het in Nederland gevestigde personeel, naar eigen zeggen vanwege slechte bedrijfseconomische prestaties. Eerder sloot Ryanair al de basis in Eindhoven en gaf toen al aan dat het personeel dat zich verzette zou worden 'uitgefaseerd’. 

Tot er een sociaal plan is, moet het betreffende personeel, 16 piloten en 15 cabinemedewerkers, gewoon worden doorbetaald. Volgens de VNV heeft Ryanair altijd geweigerd om met hen in gesprek te gaan.

'Terecht'
Leen van der List, bestuurder bij vakbond FNV, noemt het een 'terechte beslissing'. "Ryanair zal met ons aan tafel moeten en aantonen dat er geen andere beslissing mogelijk was de de basis te sluiten." Mocht Ryanair de vakbonden weten te overtuigen, dan wil Van der List afspraken maken over een sociaal plan voor de piloten en cabinemedewerkers. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.