Video

Zes Willem II-supporters opgepakt voor rellen bij NAC Breda, ook vernieler brandblusser vastgezet

11 januari 2019 om 13:34
nl
De politie heeft deze week zes Tilburgse voetbalsupporters aangehouden die betrokken zouden zijn geweest bij de rellen na de voetbalwedstrijd NAC Breda-Willem II. Onder de verdachten zit de man die een brandblusser kapot zou hebben gemaakt waardoor een enorme witte wolk ontstond. Hierdoor leek het alsof er traangas werd gebruikt.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Het gaat om Tilburgers tussen de 22 en 55 jaar.  De mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging, belediging, poging tot zware mishandeling en vernieling. Ze zijn verhoord. Het is voor het eerst dat in deze zaak Tilburgse supporters zijn opgepakt. Eerder pakte de politie al 25 Bredase supporters op.

LEES OOK: Opnieuw aanhouding rellen NAC-Willem II, na bijna drie maanden zijn er 25 supporters opgepakt

Brandblusser
De supportersrellen braken op 21 oktober uit na afloop van de beladen derby in Breda. De Mobiele Eenheid (ME) en de bereden politie werden ingezet om de supportersgroepen uit elkaar te houden. 

Het geweld keerde zich daarna tegen de politie. Twee agenten raakten lichtgewond toen ze geslagen werden met kettingen en broekriemen. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Camerabeelden
Op de dag van de rellen werden al vijf verdachten gearresteerd. Een speciaal team van de politie heeft daarna veel camerabeelden van de incidenten bekeken en geanalyseerd. Daaruit kwamen de raddraaiers naar voren. Het onderzoek loopt nog. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.